1985 tarihli açılmamış Super Mario video oyunu rekor fiyata satıldı.

Koleksiyoncu eşyalarının yer aldığı Rally adlı internet sitesinin kurucularından Rob Petrozzo, cuma günü yaptığı açıklamada kimliği paylaşılmayan bir kişinin oyun kartuşunu 2 milyon dolara (yaklaşık 17 milyon TL) aldığını söyledi.

Geçen ay yine kimliği açıklanmayan bir kişinin 25 yıllık Super Mario 64 oyununa ödediği 1,56 milyon doları da geride bırakan satış dünya rekoru kırdı.

İnternet sitesi, Super Mario oyununun satışını Twitter hesabından "yeni dünya rekoru" mesajıyla paylaştı.

Petrozzo, özellikle Kovid-19 pandemisi döneminde nadir video oyunlarına ve koleksiyoncu eşyalarına ilginin epey arttığını söyledi.

Temmuzda da 1987 tarihli Legend of Zelda oyununun kartuşu 870 bin dolara (yaklaşık 7,5 milyon TL) alıcı bulmuştu.

Önceki oyunların satışı açık artırma üzerinden yapılmışken, Rally’de daha farklı bir sistem kullanılıyor.

Şirket çizgi romandan arabaya farklı koleksiyoncu eşyalarını satın aldıktan sonra, kullanıcılarından hisse satın alırmış gibi eşyalara yatırım yapmalarını istiyor. Bir kişi eşyayı satın almak istediğindeyse Rally yatırımcılardan teklifi değerlendirmelerini talep ediyor. Yatırımcılar da aralarında oylama yaparak eşyanın satılıp satılmamasına karar veriyor ve buna göre yatırımlarından kazanç sağlıyor.

Rally, oyunu geçen sene nisanda 140 bin dolara (yaklaşık 1,2 milyon TL) satın almıştı. Aynı yıl kartuş için yapılan 300 bin dolarlık (yaklaşık 2,5 milyon TL) bir satın alma teklifiyse yatırımcılar tarafından reddedilmişti. 2 milyon dolarlık teklifse yatırımcıların 4’te üçünün oyuyla kabul edildi.

Oyuna 100 dolar (yaklaşık 850 TL) yatırım yapan lisansüstü öğrencisi Ed Converse ise satış sonunda 950 dolar (yaklaşık 8 bin 200 TL) kazandığını söyledi.
(Independent Türkçe)

Super Mario 64'ün açılmamış kopyası rekor fiyata satıldı