Yüksek teknoloji buluş Beomni 1.0, bu hafta Las Vegas'taki 2022 Tüketici Elektroniği Fuarı'nda ilk kez halka açık olacak. Robot, şişe açıyor, omlete tuz serpiyor, ağır eşyaları taşıyor. Hemşireye ihtiyaç duymadan enjeksiyon yapabilecek ellere de sahip. Oldukça çevik ve güçlü robot 30 kilogramlık bir yükü taşıyabiliyor.

Bu robotlar, yetersiz personel sıkıntısı çeken sektörlerlerdeki eksiklikleri gidermek için büyük umut vadediyor. Pandemi döneminde hastanelerdeki ve bakımevlerindeki personel yetersizliği düşünülürse Beomni büyük bir açığı kapatacak gibi görünüyor.

Gerçek hayattaki testi başarıyla geçti

Beomni, Colorado'daki bir bakımevinde test edildi. 3 günden fazla çalıştı, ateş ölçtü, dil bastırıcıyla ağızlara baktı ve hatta onları neşelendirmek için hastalarla dans etti.

Robot, ilk başta insanlar tarafından uzaktan kontrol edilecek daha sonra yapay zeka ile görevlerini bağımsız olarak gerçekleştirecek.

Üreticileri Beyond Imagination, Beomni'nin ayrıca depolarda çalışabileceğine, meyve toplayabileceğine ve elektrik onarımları gibi tehlikeli görevleri yerine getirebileceğine inanıyor.

Dünyanın en gerçekçi insansı robotu tanıtıldı

 

İnsansı robota yüzünü verene 200 bin dolar