AFP’ye göre Instagram tarafından konuya dair yapılan açıklamada, kullanıcıların diğer kişilerin gönderilerindeki beğeni sayısını görmemek, kendi gönderilerindeki beğenileri gizlemek veya uygulamanın orijinal halini kullanmak gibi kendilerine uygun seçeneğe karar verebilecekleri bilgisi yer aldı.

Instagram, 2019’da küçük bir grup insanın Instagram’daki baskıyı azaltıp azaltmadığını anlamak için beğeni sayılarını saklamaya başladı. Ancak bazı insanlar bunu yararlı bulurken, bir kısım insan da hala popüler olanı izleyebilmek için sayıları görmek istedi.

Instagram sözcüsü Temmuz 2019’da çalışmaya ilişkin şunları söyledi;

Bu testi uyguluyoruz, çünkü kullanıcıların aldıkları beğeni sayısına değil, yayınlanan fotoğraflara ve videolara odaklanmasını istiyoruz. Instagram’ın bir tür rekabet aracı gibi görünmesini istemiyoruz.”

Pew Araştırma Merkezi tarafından 2018’de yapılan bir araştırmaya göre, gençlerin yüzde 72’si Instagram kullanıyor ve yüzde 40’ı çok sayıda beğeni veya yorum toplayan içeriği yayınlamaları yönünde baskı hissediyor.

Dijital Dünyalar Gözlemevi'nin kurucusu psikolog Michael Stora, geçtiğimiz Ekim ayında AFP’ye verdiği demeçte, “Çılgınca ‘beğeniler’ peşinde koşmak, gençleri onlara gerekli standartlarda olmadıklarını düşündüren sahte bir mükemmelliğin tutsakları yapar” yorumunda bulundu.

Google'dan Rekabet Kurulu'nun verdiği cezaya cevap

 

İnstagram'a anahtar kelime araması geliyor

 

Facebook ‘kurumsal insan hakları’ politikasını açıkladı