Instagram yeni özelliklerini kullanıcılara açmaya devam ediyor. Instagram, devlet kontrollü medya hesapları etiketleme yoluna gidiyor. Hesap açıklamasının altına eklenen bu detay artık bir medya hesabının devlet tekelinde mi yoksa özel bir girişim mi olduğunu kullanıcılara gösterecek.

Instagram devlet kontrollü medya hesapları ”Rus Medyası” ile başladı

Facebook geçen yılın ekim ayında duyurduğu bu özellik geçtiğimiz haziran ayında kendi sosyal medya ağında uygulamaya başladığı politikayı diğer hesaplar için de uygulamaya başladı.

Etiketler ilk olarak gazeteci Casey Michel tarafından bildirildi. Twitter hesabı üzerinden paylaşım yapan Casey, ABD’deki kullanıcıların kontrollü medya hesaplarını bazı hesaplar üzerinden görmeye başladığını aktardı. Bahsi geçen etiketlere dokunduğunuzda ise politika hakkında daha fazla bilgi edinebileceğiniz bir destek sayfası açılıyor. Etiketi göreceğiniz ağlardan bazıları Redfish, In the Now ve Soapbox olarak kayıtlara geçiyor.

Yapılan açıklamada, ”Instagram devlet kontrolündeki medyayı, kendi araştırmalarımıza ve bu amaç için geliştirilen bir dizi kritere göre değerlendirlerimize dayanarak, Instagram hesaplarının kısmen veya tamamen hükümetlerin editoryal kontrolü altında olabileceğine inandığı medya kuruluşlarını olarak tanımlıyor” diyor.

Şu an için Türkiye’ye açılmayan devlet kontrollü medya hesapları özelliğinin yerel bazda mı kalacağı yoksa küresel Instagram için sunulup sunulmayacağı bilinmiyor. Bu şekilde etiketlenen hesaplar itiraz etme haklarına ayrıca sahipler. Instagram, etiketleri 3 Kasım’daki 2020 ABD Başkanlık seçimlerinden sadece haftalar önce piyasaya sürüyor.