Bilindiği üzere halihazırda 8 kişi aynı anda görüntülü sohbete katılabiliyordu. 8 kişiden sonra da aramaya katılmak istendiğinde “Maksimum kişi sayısına ulaşıldı.” gibi bir uyarı kullanıcıya gösteriliyor ve arama katılım sağlanamıyordu.

Bilindiği üzere Facebook Messenger, 50 kişiye kadar görüntülü görüşme imkanını kullanıcılara getirmişti. Şimdi de Instagram’a gelen yeni özellikle birlikte Facebook Messenger Room entegre çalışır hale getirildi. Instagram kullanıcıları, uygulama üzerinden seçtiği kişilerle Messenger üzerinden görüşme gerçekleştirebilecek.

Instagram görüntülü görüşme için getirilen yenilik hakkında, Twitter aracılığıyla bir video yayınladı. Videoda görüşmenin nasıl gerçekleştirildiği adım adım olarak gösteriliyor. Görüşmeler için Messenger’ı taban olarak kullanan uygulama aracılığıyla, 50 kişiye kadar sohbet için Messenger’a kaydolmak da gerekmeyecek.

Facebook’un bu noktada kullanıcıları, Messenger Room’a çekmek için böyle bir adım attığı belirtiliyor. Kullanıcıların ek bir hesap açmadan aramayı gerçekleştirebilmesi ise kullanıcı dostu olarak yorumlandı. Ayrıca Instagram görüntülü sohbet odasının bağlantı yolununu alıp, diğer insanlarla paylaşmak da mümkün hale geldi. Böylelikle herhangi bir kişi, görüşme esnasında dilediği gibi görüşmeye katılabilir olacak.

50 kişiye kadar görüntülü görüşme özelliğini kullanabilmek için telefonda Messenger’ın kurulu olması gerektiğini belirtmekte yarar var.