Instagram, sosyal ağ hizmetlerini rekabete uygun hale getirecek yeni özelliklerle ortaya çıkarmaya çalışıyor.

Örneğin, bir Instagram hesabınız varsa, şimdi Hikâyeler'deki müzik önerileri hakkındaki soru etiketlerini kullanabilir veya yalnızca Canlı'da takip ettiğiniz kişilerle bağlantı kurabilirsiniz. Ayrıca, Instagram, kullanıcıların arkadaşlarınızla birlikte size geri sayım gösterebilmelerini sağlamak için Hikayeler'de yeni bir etkileşimli çıkartma özelliği sunuyor. 

Artık Instagram Hikâyelerinde müzik üzerinden bağlantı kurabilirsiniz. Müzik kitaplığından bir şarkı ile arkadaşlarınızın soru etiketlerine yanıt verebilirsiniz Soru etiketini kullanmak isterseniz uygulamada yeni bir müzik simgesi bulunuyor. Ek olarak, kamerada Müzik sekmesinde bulunabilen bir şarkının ritimlerine ve seslerine cevap vermesi gereken yeni efektler var.

Yeni soru etiketi, Canlı yayınlarda da kullanılabilir. Bu özelliği kullanabilmek için, birisinin hikâyesine gitmeniz ve sorularına cevap vermek zorundasınız. 

Instagram’ın Questions (Sorular) özelliği iOS ve Android için bugünden itibaren yayına giriyor. Fotoğraf ve video paylaşma özelliği ilk aşamada yalnızca iOS kullanıcısı yayıncılar için aktif olacak. Android ve iOS kullanıcısı seyirciler bu paylaşımları görebilecek. Müzik özelliği de Instagram Müzik özelliğinin kullanılabildiği her yerde kullanıma açılacak.(Milliyet/Onur Binay)