Instagram, canlı yayın ve story için iki yeni özelliğini test ediyor
InstaLeaks’ın aktardığı bilgilere göre tespit edilen ilk özellik, Canlı videolar için bir PIP (picture in picture) penceresi. PIP (resim içinde resim) temelde kullanıcıların aynı anda aynı ekranın çift penceresini açmasına izin veren bir özellik. Bir pencere köşede daha küçük olurken diğeri ilkinden biraz daha büyük olabiliyor

Canlı yayınlara getirilen bu PIP özelliği sayesinde artık canlı yayınlar ekranı tamamen kaplamak yerine daha küçük bir pencerede yer alacak. Böylelikle hem canlı yayını izleyebilir hem de Instagram’da gezinebilirsiniz.

Instagram’ın üzerinde çalıştığı bir diğer özellik ise, hikayelerinizin mahremiyetine yeni eklemeler oldu. Daha önce Instagram, hikayeleri tanıttığında attığınız her hikaye tüm takipçileriniz tarafından görülebiliyordu. Ancak daha sonra uygulama, hikayelerinizi sadece istediğiniz kişilere göstermeye yönelik “Yakın arkadaşlar” adlı daha kapalı bir özelliği kullanıma sundu.
Şimdi, uygulama “Özel Hikayeler” adı verilen bir ayar ile kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu özellik hakkında henüz net bir bilgi yer almasa da belli arkadaş grubunun birbiri içerisinde hikaye paylaşabileceği iddia ediliyor.

Instagram DM için yeni bir özellik duyurdu

Sosyal medya platformları, hemen hemen tüm insanların birbirleriyle iletişim kurduğu mecra haline geldi. Ancak bu tür platformlarda kötü niyetli insanların sayısı da git gide artıyor. Dolayısıyla kullanıcılar, Instagram ya da çeşitli uygulamalar üzerinden kötü söz ve hakaretlere de mahsur kalıyor.

Uzun süredir bu konu üzerine çalışan Instagram; nihayet kullanıcıların rahatsız edici kelimeleri engelleyeceği yeni bir aracını duyurdu. Bugün erken saatlerde duyurulan bu yeni araç; ifadeler, emojiler ya da doğrudan atılan mesajları otomatik olarak filtreleyecek.

İnstagram Tiktok'tan ilham alarak hikaye özelliğini değiştiriyor