Yeni ayarlarda, Instagram içerik oluşturucuları zaten tüm profilleri için bir minimum yaş sınırı belirleyebilirler, ancak artık bireysel gönderiler için yaş kısıtlamaları da belirleyebilecekler. Instagram’da açıklandığı gibi:

“İşletmeler ve içerik oluşturucular artık Instagram’daki markalı içerik yayın gönderileri için minimum yaş belirleyebilirler. Belirli ülkeler için varsayılan bir minimum yaş veya her ikisinin bir kombinasyonu belirleyebilirler.
Bu, farklı ürün kategorilerindeki yaş sınırlamalarının farklı olduğu bölgelerde ürünleri tanıtmak isteyen markalar için kullanışlı olacaktır.”

Belirli ürün türleri için halihazırda yürürlükte olan kapsamlı yaş sınırlamaları var. Alkol, reçetesiz satılan ilaçlar, finansal tavsiyeler vb. Platformda, bu tür promosyonları sınırlayan belirli düzenleyici kategoriler altında yer alıyor. Yeni süreç, aynı şeyi kontrol etmenin başka bir yolunu ekleyecek ve promosyonlarınızı en üst düzeye çıkarırken yasal gerekliliklere uymanızı sağlayacak. Çeşitli raporlar, gençlerin uygulamada kişisel iletişim bilgilerini istemeden paylaştıklarını öne sürdükten sonra Instagram, genç kullanıcıları korumak için yaş gereksinimlerini iyileştirmeye başladı.

Geçtiğimiz Aralık ayında Instagram, hesap oluşturma sürecine yeni yaş kontrolleri eklendi ve aynı zamanda daha genç kullanıcıların işletme profillerinde bulunan ek içgörüler elde etmek amacıyla iletişim bilgilerini paylaşmasını engellemek için işletme hesapları için minimum yaş kontrollerini denemeye başladı. Geçen yıl yayınlanan bir rapor, iki milyondan fazla 12-15 yaşındaki Instagram kullanıcısının şu anda telefon ve / veya e-posta bilgilerinin platformda halka açık bir şekilde listelendiğini ve bu da uygulama için açıkça önemli bir endişe olduğunu öne sürdü. Bu göz önüne alındığında, maruz kalınmasını önlemek ve genç kitleleri korumak için daha fazla seçenek sunmak önemli hale geliyor. Bu da, markalara sosyal yardımlarını yönetmeleri için başka bir araç sağlayacaktır.