Instagram ana şirketi Meta, uygulama ailesinde her hafta bir milyar insanın bir işletmeye mesaj gönderdiğini söylüyor. Bu göz önüne alındığında ve en sevdiğiniz işletmelerle olan deneyiminizin olabildiğince sorunsuz olmasını isteyen Instagram, yeni özelliğii sundu.

Artık DM üzerinden konuşarak sipariş vermeniz gibi bir seçenek sunulacak. Ardından, aynı sohbette işletmeye herhangi bir takip sorusu sorabilir ve ayrıca siparişinizi takip edebilirsiniz. Satın alma işlemlerini tamamlamak için Meta Pay’i kullanabilirsiniz.

Küçük bir işletmeyseniz, soruları yanıtlamak ve satın alma ayrıntılarını onaylamak için müşterilerle gerçek zamanlı olarak sohbet etmek, ürün açıklaması ve fiyatı ile bir ödeme talebi oluşturmak ve ardından söz konusu ödemeyi almak için bu yeni özelliği kullanabilirsiniz. Tüm bu süreç Dm’lerinizde kalacak ve alışveriş yapan insanlar için durumu fazlasıyla kolaylaştıracak. Sosyal medya uygulamaları arasında en popüler olan uygulamalardan biri olan Instagram sunduğu bu özellikler ile kullanıcılarını platformunda tutmaya devam etmeyi hedefliyor.

Instagram'da kredi kartı ile alışveriş dönemi

 

Instagram'dan uygulama dışı canlı yayın

 

Instagram iOS uygulamasına hesap silme seçeneği eklendi