Instagram, Madonna’nın kişisel hesabına, yanlış bilgi yaydığı gerekçesiyle müdahale etti. 61 yaşındaki Amerikalı şarkıcının yaptığı bir korona virüs paylaşımı, yanlış bilgi içerdiği iddiasıyla ‘işaretlendi’.

"BAĞIMSIZ DENETÇİLER DEĞERLENDİRDİ"
Ünlü pop yıldızının paylaştığı gönderi, “Yanlış bilgi” şeklindeki uyarı videosuyla birlikte yayından kaldırıldı.

Uyarı videosunda, “Bağımsız denetçiler tarafından değerlendirildi” denilerek, “Nedenini görün” şeklinde bir yönlendirme yapılarak Madonna’nın paylaşımındaki yanlışlar listesi sıralandı.

Instagram, sosyal uygulamanın taahhüdünün bir parçası olarak geçen yılın sonlarından itibaren yanlış içerikler için üçüncü taraf bilgi denetçileriyle birlikte içeriği işaretlemeye başladı. Madonna'nın gönderisinde de Instagram, "Bu bilgilerdeki birincil iddialar aslında yanlıştır" diye uyardı.

"KOVID-19'UN HENÜZ TAM BİR TEDAVİSİ YOK"
Peki Madonna’nın kaldırılan paylaşımında ne vardı? Ünlü şarkıcı, kanıtlanmamış korona virüs komplo teorileri hakkında bir video ve altyazı paylaştı. Bir tedavi yöntemi hakkındaki video, ABD Başkanı Donald Trump'ın paylaşmasından sonra Twitter'dan kaldırılan bir video ile aynı bilgiyi tekrarlıyordu. Instagram denetçileri, Madonna'nın gönderisindeki gibi henüz Covid-19 için bir tedavi bulunmadığını ve hidroksiklorokin'in bir tedavi olmadığını belirtti.

Instagram'a göre, yanlış olduğu için işaretlenen ve görünürlüğü azaltılan gönderilerin etiketlerle ve araştırarak bulunması zorlaşıyor.