Dünyanın en popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram, kullanıcılarına para kazanma imkanı sunuyor. Instagram'ı sürekli kullanıyor ve sadece paylaşımlarda bulunarak saatlerinizi burada geçiriyorsanız, Instagram’ı para kazanılacak bir sosyal ağa çevirebilirsiniz. Peki Instagram üzerinden nasıl para kazanabilirsiniz? Bunu yapmak için izlenecek yollar neler? İşte Instagram’dan para kazanmak için bilmeniz gereken 7 nokta…
 
1- Hangi alanda uzmansınız?



İnternetten para kazanmak istiyorsunuz uzmanlık alanınızı konuşturmak zorundasınız. Instagram’da da aynı durum geçerli. Uzmanı olduğunuz konuda fotoğraflar veya videolar paylaşmaya çalışın. Amatör veya profesyonel olmanız fark etmez. Örneğin yeme-içme veya makyaj yapma konusunda çok iyisiniz. Şimdi arkanıza yaslanın ve uzmanı olduğunuz alan için Instagram’da neler yapabileceğinizi düşünün.

2- Kişisel hesabınızdan paylaşmayın


Instagram’dan para kişisel hesaptan da kazanılabilir. Bunun için yalnızca ünlü olmanız gerekiyor. Ancak ünlü değilseniz herşeye sıfırdan başlamanızı tavsiye ediyoruz. Gözünüz korkmasın. Doğru içeriklerle doğru hareketleri yaparsanız kısa sürede hızla takipçi kazanabilirsiniz. Tabii bu takipçiler size parayı kazandıracak en önemli etken.

3- Özgün içerikler yükleyin

instagram-ozgun-icerik
Para kazanmanın cevabı aslında sizde. Günlük hayatta en çok hangi paylaşımlara ihtiyaç duyduğunuzu düşünün ve kendinize şu soruyu sorun: “Neden bir Instagram hesabını takip etmeliyim?” Bu sorunun cevabından çıkarak fotoğraf çekmeye çalışın. Farklı açılar deneyin. İnsanlar o fotoğrafa baktığında kendini iyi hissetsin. Bunun için yurtdışındaki Instagram hesaplarına bakabilirsiniz.
 
4- Farklılaşın

instagram-takipci-kazanmak
Bizce en önemli maddeye geldik. Evet, Instagram bir fotoğraf paylaşım uygulaması. Ancak o fotoğraflar kadar fotoğrafların altına yazılan notlar da çok önemli. Instagram’dan para kazanmayı hedefliyorsanız, fotoğraflara düştüğünüz notlar anlamlı olmalı. Kesinlike anlamsız ve takipçilerinize bilgi vermeyen notlar düşmeyin. Alın size bir de örnek. Bir tişört resmi paylaşacağınıza, bu tişörtün fiyatını, hangi özelliklerini beğendiğinizi ve hangi özelliklerini beğenmediğinizi yazın. Bu sizin sevilen bir hesap olmanızı sağlayacak.
 
5- Takipçi satın almayın

instagram-takipci-satin-almak
Takipçi satın almak son dönemlerde çığ gibi büyüyen bir tuzak. Bunun sebebi ise takipçi sayısının para etmemesi. Sebebi ise çok açık. Takipçi satın alındığında robot hesaplar yönlendiriliyor. Bu hesaplar hiçbir şekilde sizin bir fotoğrafını beğenmiyor. Yani öylece takipçiniz varmışcasına duruyor. Bu ise ne yazık ki para etmiyor. Şirketler sadece ama sadece fotoğraflarınızın beğeni sayısına para öder. Bunu sakın unutmayın.
 
6- Hashtagleri ayarında kullanın

instagram-hashtag-ekleme
Bazı Instagram hesapları ardı ardına, alakalı veya alakasız birçok ‘hashtag’ kullanıyor. İşte bu Instagram’dan para kazanmak isteyenlerin en büyük düşmanları. Tamamen amatör bir hareket yapmak istiyorsanız fotoğraf altını hashtaglerle doldurun. Bizce böyle bir hareket hiç yapmayın. Hatta mümkünse hiç bir hashtag kullanmamanızı öneriyoruz. Önemli olan fotoğrafların sade bir şekilde paylaşılması.
 
7- Takipçi kazanmak için yorum yazmayın

instagram-yorum-yapmak
Takipçi kazanmak için en önemli ipuçlarından biri iyi bir takipçi olmak. Uzman olduğunuz konudaki hesapları takip edin. Ancak bu fotoğraflara büyük harfler ve smileylarla yorum yazmayın. Bunun yerine fotoğrafları ilk beğenenlerden olun çalışın. Çünkü Instagram, ilk 10 fotoğrafı beğenenlerin ismini direkt olarak fotoğrafın altında gösteriyor. Bu da sizin takipçi kazanmanızı sağlayacaktır.

Ürünler satarak para kazanmak

Öncelikle fiziki ürünler mi yoksa dijital ürünler mi satacaksınız karar verin. Örneğin bayanlardan oluşan bir takipçi listeniz varsa kozmetik, kıyafat, takı ve sağlık ürünleri satışı yapmayı düşünebilirsiniz. İşte İnstagram üzerinden ürün tanıtımını yapmanın birkaç yolu:

Yeni ürününüzün tanıtıcı resimlerini ve videolarını kullanarak ön lansman yapın yani ürünü tamamen göstermeyin. İnsanlarda yeteri kadar merak uyandırdıktan sonra ürünü tamamen gösterin. Heyecanı arttırmak için özelleştirişmiş ürün hashtagleri ( # ) yani ürün etiketleri kullanın.

Ürününüzle ilgili 15 saniyelik reklamlar hazırlayın. Ürününüzün hangi özelliklerini vurgulamak istiyorsanız bu kısımları gösterdiğinizden emin olun.

Müşterilerden gelen ürün görüşü videoları mı var? En iyi görüşlerden oluşan 15 saniyelik bir video hazırlayın ve bunu Instagram’da paylaşın.

Belli bir hastag kullanarak ürün fotoğraflarınızı paylaşan fanlarınız mı var? Bu fotoğrafların en iyi olanlarını seçerek bir kolaj hazırlayın ve sayfanızda paylaşın.

Müşterilerinizinİnstagram fotoğraflarından oluşan bir albüm hazırlayın ve internet sitenizde paylaşın. Tabi ki öncelikle izin alın. Potansiyel müşterilerinize ürünlerinizi kullanan insanların nasıl mutlu olduklarını gösterin. Bunu yapmanız satışlarınızı arttıracaktır.
 
Hizmetler sunarak para kazanmak

İster web tasarımcı olun ister muhasebeci olun İnstagram hizmet tabanlı işinizi tanıtmanız için size bir sürü fırsat sunar. İşte bazı ipuçları:

Müşteriler için yaptığınız işlerin yer aldığı portfolyonuzu Instagram’da kullanın. Bu bir grafik tasarımın ekran resmi olabilir, en son çektiğiniz düğün fotoğraflarından biri olabilir veya memnun kalmış bir müşteri mektubu olabilir.

Hedef kitlenizi takip edin ve işlerini gözden geçirin. Bir ürün tasarımcısı kolaylıkla büyük markaları takip edebilir ve en güncel ürün paketlemeleriyle ilgili fikirlerini paylaşabilir.

Hizmetlerinizin reklamını yapın. Bir problem tanımlayın ve ürününüzün bu problemi nasıl çözdüğünü gösteren 15 saniyelik video hazırlayın.

Benzer problemi yaşayan kişilerin özel bir hastag kullanarak problemle ilgili fotoğraf paylaşmalarını isteyin. Bunu bir yarışmaya dönüştürün ve kazanana 30 dakikalık bedava danışmanlık hizmeti verin. Kazanan kişi büyük olasılıkla hizmeti almak isteyecektir ve kazanamayanlarda aynı şekilde hizmetinizle ilgilenecektir.

Müşteri görüşlerinden oluşan görseller hazırlamanız sosyal kanıtınızın bir parçası olacaktır.
 
İnternet tabanlı seminerlerin tanıtımını yapın

İnternet tabanlı seminerler ürün satmanın en iyi yollarından biridir çünkü dönüşüm oranları e-posta patlamalarından ve sadece satış yapılan sayfalardan daha yüksektir. Ne kadar çok insan katılırsa o kadar iyi olur. İşte İnstagram’da internet tabanlı seminerlerin tanıtımını yapmak için bazı ipuçları:

İnternet tabanlı semineriniz için 15 saniyelik ön izleme videosu hazırlayın.

Seminer gününü hatırlatan grafikler gönderin. Aynı zamanda seminerin canlı olduğunu anlatan grafiklerde hazırlayın.

Daha önceki seminerlere katılanlardan güzel geri dönüşler aldıysanız bu görüşleri bir görsel içinde toplayın ve bir sonraki seminer başlamadan önce paylaşın.

Birden fazla konuşmacınız varsa bu kişilerin vesikalık fotoğraflarını bir araya getirerek kolaj oluşturun ve paylaşın.

Sadece katılımcıların bedava katılabileceği etkinliklerin görsellerini paylaşın.
 
Affiliate ürün satarak para kazanmak

Affiliate pazarlamacı olarak Instagram’ı kullanarak affiliate satışlarınızı arttırabilirsiniz. Paylaşacağınız linklerle ilgili iki seçenek vardır: 1- Affiliate ürünle ilgili görüşlerin yer aldığı link, 2- Doğrudan affiliate linkleri.

Sattığınız ürünle ilgili heyecanınızı gösterin. Takipçilerinizi heyecanlandırmak için çoklu görseller ve video güncellemeleri kullanın.

Belli affiliate ürünlerle ilgili sonuçları gösteren görseller ve videolar paylaşın. İnsanlar ölçülebilir sonuçlarlar elde eden diğer insanları gördüklerinde etkileneceklerdir.

İnsanları daha fazlasını öğrenmeye teşvik edecek 15 saniyelik videolar hazırlayın.

Online para kazanmakla ilgilenen takipçileriniz varsa başvuru linklerinizi paylaşın ki sizin altında affiliate olsunlar ve sizde onlar sayesinde komisyon kazanın. İnsanları programla ilgili etkilemek için en son aldığınız affiliate komisyonlarının ekran görüntülerini paylaşın.

Affiliate linkiniz aracılığıyla alışveriş yapanlara bonuslar verin. Bonuslar için görseller veya 15 saniyelik videolar hazırlayın.

Sonuç

Artık İnstagram’ın sadece yemek, hayvan veya çocuk fotoğraflarından ibaret olmadığını anlamışsınızdır. Doğru takipçilerle ve mesajlarla Instagram sizin için harika bir para kazanma yeri olacaktır.
  Kaynak: www.yeniisfikirleri.net