Intel gezegenimizin karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek için her yıl 22 Nisan tarihinde tüm dünya tarafından kutlanan Dünya Günü'nde çevre bilincine vurgu yapıyor. 1969 yılında UNESCO Dünya Konferansı'nda John McConnell tarafından ortaya atılan fikirden hareketle benimsenen 22 Nisan Dünya Günü, 1970 yılından bu yana tüm dünyada kutlanıyor. Intel, yaşamın güzelliğine ve dünyanın kaynaklarının daha verimli kullanılmasına dikkat çeken bu özel günde, uyguladığı çevreci girişimlerle dünya çapında bir örnek oluşturuyor.
 
Intel, kalay, tungsten, altın ve tantal gibi hammaddelerin doğadan tamamen etik kurallar çerçevesinde elde edilmiş olanlarının mikroişlemcilerin yapımında kullanıldığını ifade ediyor. Bu yaklaşımıyla bazı ülkelerdeki savaş durumunun, etik olmayan madencilikle finanse edilmesine karşı mücadele veriyor. Bunun yanında Intel'in 2020 Çevre Hedefleri çerçevesinde, üretilen yonga başına sera gazı salınımının yüzde 10 azaltılması hedefleniyor.
 
Intel, 2001 yılından bu yana gerçekleştirdiği 58 milyon dolarlık yatırımla, bugüne kadar 1.563 adet enerji tasarrufu projesinin hayata geçmesine katkıda bulundu. Bu yatırımlarla elde edilen 825 milyon kWH'lık enerji tasarrufu ise Intel'in çevreci yaklaşımlarının en önemli göstergelerinden biri.
 
Çevresel yönetim konusunda lider
 
2013 yılında kazandığı Enerji ve Çevre Tasarımı [LEED] Gold sertifikası ile Intel'in çevreye yaptığı katkılar tescillendi. Aynı zamanda Intel, ABD Çevre Koruma Ajansı'nın Kurumsal İklim Liderliği Merkezi tarafından verilen Örgütsel Liderlik Ödülü’nü kazandı. ABD'de sürdürülebilir enerji tüketiminde lider olan Intel, 2014 senesinde altıncı kez üst üste Yeşil Enerji Ortaklığı sıralamasında birinci seçildi. Intel, 15 yıldır üst üste Dow Jones Sürdürülebilirlik İndeksi’ne girmeyi başararak kendi sektöründe ürün kalitesi ve ürün tedarik zinciri alanlarında ilk sırada yer aldı.