Intel akıllı kilitler, satış noktası sistemleri ve daha fazlası için güvenliği artırabilecek yüz tanıma çözümünü açıkladı. RealSense ID adı ile bahsedilen yeni ürün, diğer cihazlardan farklı olarak derinlik algılama yeteneğine sahip.

Intel'den yüz tanımayı güçlendirecek hamle geldi
Güvenli ve başarılı kimlik doğrulaması sağlamak için aktif bir derinlik sensörünü, özel sinir ağıyla birleştiren RealSense ID, ağ kurulumu gerektirmeyen kullanımı ile de kolaylık sunuyor. Aynı zamanda yeni teknoloji, kullanıcıların zamanla değişimine de uyum sağlamayı vaat ediyor.

Yeni güvenlik çözümü ile ilgili açıklama yapan Intel Kurumsal Başkan Yardımcısı Sagi Ben Moshe, “Intel RealSense ID, amaca yönelik üretilen donanım ve yazılımı, kullanıcıların güvenebileceği güvenli yüz kimlik doğrulama platformu sağlamak için tasarlanan, özel bir sinir ağıyla birleştiriyor.” ifadelerinde bulundu.

Intel, geliştirdiği RealSense ID teknolojisi ile işletmelerin ve bireylerin kimlik hırsızlığına ve güvenlik ihlallerine karşı korunmasını amaçlayarak, kimlik doğrulama teknolojisine katkı sunmak istiyor. Ayrıca Intel, sahteciliği önleme teknolojisiyle donatılan RealSense ID‘nin, milyonda bir oranında yanlış kabul oranına sahip olduğunu da belirtiyor.

2021’nin ilk çeyreğinde piyasaya sunulması beklenen RealSense ID’nin 99 dolar fiyat etiketine sahip olacağı düşünülüyor.

2020'de de en çok akıllı telefon satıldı

 

Telefon görüşmelerini dinlemek tarih oluyor

 

Türk Telekom interneti kapatacak