“50 Cent” adıyla tanınan ABD’li ünlü rapçi Curtis Jackson’ın kulaklık ve aksesuar markası SMS Audio LLC ve Intel, marka anlaşması yaptı.
Intel ve SMS Audio, sporcuların fitness deneyimini geliştirmek için stille teknolojik yeniliği bir araya getiriyor. Bu yıl sonundan itibaren pazara sunulacak olan Intel işlemcili SMS Audio BioSport kulak içi kulaklıklar, sporculara “akıllı” egzersiz yetenekleri kazandıracak. Intel işlemcili SMS Audio BioSport kulak içi kulaklıklar, yakın zamanda duyurulan SMS Audio Sport Koleksiyonu’nu genişletecek ve fitness sürecinde bir yandan sporcuya yüksek kalitede ses sunarken bir yandan da sporcunun sağlığına dair işlenebilir bilgi toplayan gelişmiş teknolojik özellikler sunacak.
SMS Audio BioSport kulak içi kulaklıkların temel özellikleri şöyle:
Intel işlemcili SMS Audio BioSport kulak içi kulaklıklar, antrenman sırasında kullanıcılara ses kalitesinden ödün vermeden benzersiz bir deneyim sunacak. Kulaklıklar fitness verilerini toplayarak sporcuların en yüksek fiziksel performansa ulaşmalarına yardımcı olmak için kalp atışı monitörü ile biometrik sensörleri entegre ediyor. Patentli kulak kancası tasarımı, sporcunun kulaklığı rahat biçimde takmasını sağlıyor. Üstelik kulaklık enerji biriktiren girişi sayesinde herhangi bir pil veya şarj aletine gerek kalmadan kendi kendine şarj olabiliyor.
• Yoğun egzersiz, rahatlama ve arada geçen tüm zamanda kalp atışını sürekli ölçen dahili optik sensör, vücut hareketlerinden ve ortam ışığından kaynaklanan gürültü sinyallerini de dinamik biçimde ortadan kaldırıyor.
• Hem kulaklık hem de kalp atışı monitörü olarak birlikte tasarlanan cihaz, vücuda bağlanan rahatsız monitörlere ihtiyacı ortadan kaldırıyor, en iyi performans ve süreç takibi için güvenilir ve konforlu bir kalp atışı monitörü sunuyor.
• Sporcu motive kalmak ve fitness’ta optimal seviyelere ulaşmak için müzik dinlerken kulaklık bir yandan sporcunun sağlığı ile ilgili yararlı bilgileri topluyor.
• 3,5 mm altın kaplı kulaklık girişi, biometrik görüntüleme yetenekleri için gerekli enerjiyi sağlıyor. Böylece sporcu, kendini sürekli şarj eden kulaklıklar sayesinde herhangi bir pil ya da şarj aletine bağlı kalmıyor, hareket halindeyken her zaman özgür oluyor.
• Tere ve suya dayanıklılık açısından IPX4 tarafından onaylanmış SMS Audio BioSport kulak içi kulaklıklar sayesinde sporcular yağmurda da gönül rahatlığıyla spor yapabiliyor.
• Kulaklık kalp atışı, adım, mesafe ve kalori yakımı gibi bilgileri takip etmek için ünlü fitness uygulaması RunKeeper ile uyumlu çalışıyor. Önümüzdeki dönemde ek uygulamalarla desteklenmesi de planlanıyor. RunKeeper desteği, kullanıcıların fitness rutinlerini planlamalarını ve gelişimi izlemelerini, böylece kendilerini daha ileri noktaya taşımalarını sağlıyor.
• Kulaklıklar üzerinde mikrofon bulunan kablo, neopren taşıma çantası ve 3 boyda kulaklık yastığı ve kancası ile birlikte gelecek.
SMS Audio BioSport kulak içi kulaklıklar 2014’ün 4. çeyreğinden itibaren SMSAudio.com internet sitesi üzerinden satışa sunulacak.
 
SMS Audio Başkanı Brian M. Nohe, “SMS Audio ve Intel arasındaki giyilebilir teknoloji işbirliği, tüketicilere akıllı egzersiz sunma yeteneğimizi bir adım öteye taşıyor. Intel işlemcili SMS Audio BioSport kulak içi kulaklıkların duyurusuyla, şu an pazarda sporseverleri fitness deneyimlerini geliştirmeye teşvik etmek için bu seviyede entegre, kesintisiz ve yararlı biometrik bilgi sunan ilk marka oluyoruz” diye konuştu.
Intel Başkan Yardımcısı ve Yeni Teknolojiler Grubu Genel Müdürü Mike Bell de, “Intel olarak, SMS Audio gibi yaşam tarzı ve tasarım markaları ile işbirlikleri yaparak giyilebilir teknoloji alanında yenilikçiliğe öncülük ediyoruz. SMS Audio ile birlikte benzersiz bir fitness deneyimi için ayrı ayrı cihazların verdiği rahatsızlığı ortadan kaldıran, stil sahibi, yüksek kalitede ses sunan ve kulaklıkla birlikte gelen entegre bir fitness aksesuarı sunacağız. Bu cihaz, Intel’in giyilebilir teknolojiler alanındaki yenilikçiliğin ve teknoloji ile yaşam tarzını buluşturmadaki öncülüğünün güzel bir örneği” dedi.