Perakendecilerin bu yılki Şükran Günü'nde (Thanksgiving) yükseltmek için ekstra çaba gösterdiği internetten satış, ABD'de ilk kez 1 milyar doları geçti. 28 Kasım Perşembe günü kutlanan Şükran Günü'nden sonra açıklanan rakamlara göre, online satışlar toplamı 1.06 milyar dolarla rekor kırdı. 

The Wall Street Journal'in haberine göre, bu rakamla, geçen yılki cironun yüzde 18 üstüne çıkıldı. Bu yıl online satışların yüzde 17 artışla 1.6 milyar dolar olarak gerçekleşmesi beklenen Kara Cuma'nın (Black Friday) online satış cirosunun, gelecek 5 yılda Şükran Günü'nün gerisinde kalması öngörülüyor. 

TABLETE 152 MİLYON $
2013'te Siber Pazartesi'nin (Cyber Monday) internet satış cirosunun ise yüzde 15 artışla 2.27 milyar dolara yükseleceği tahmin ediliyor. Açıklanan rakamlara göre, Şükran Günü'nde online satışların yüzde 20.9'u mobil cihazlardan oluşurken, tablet bilgisayarlara 152 milyon dolar, akıllı telefonlara ise 70 milyon dolar harcandığı kaydedildi. Rakamlar, sadece Apple'ın 130 milyon dolarlık iPad sattığını ortaya koydu.