İnternet teknolojisi her geçen gün değişiyor ve gelişiyor. Masaüstü bilgisayarlar, laptoplar derken GSM operatörleri aracılığı ile cep telefonlarımızdan da artık günün her saati internete erişebilir olduk. İnternette aramalar yapabiliyor, video, film izleyebiliyor, oyunlar oynayabiliyor, sosyal ağlar ve sosyal medya (facebook, twitter, instagram gibi) sayesinde internetsiz bir hayatı düşünemiyoruz.


 
İnternet kullanıcıları tüm bu platformlara bağlanmak; oyun oynamak, film seyretmek vs. gibi sanal dünyanın kapılarını aralamaya çalışırken, evinin ya da iş yerinin herhangi bir yerinde istedikleri erişimi sağlayabilmek için her ay yüksek paralar öderken, internet sağlayıcı firmalar ise devamlı internet üzerinden yüksek çözünürlükte videolar izlenebileceği reklamlarını veriyor.
 
Peki hayatımızın merkezinde yer alan internete ne kadar sorunsuz erişiyoruz?
 
Kullanıcılar tarafından zaman zaman iletilen sorunlara bakıldığında birçoğunun, hat kesintisi, indirme hızı sorunu ya da kapsama alanı problemlerinden şikayet ettiğini görüyoruz. Biz kullanıcıların ilk aklına gelen sorun internet sağlayıcısından kaynaklı problem yaşadığını düşünerek, abone olduğumuz kurumu aramak. Ancak sorunun belki de modemin ortamınızdaki bağlantı kapasitesinde olduğunu düşünmüyoruz. Belki de sorun kullandığımız modemde…


 
Neden herhangi bir içeriği, evin herhangi bir odasında sağlıklı olarak izleyemiyoruz?
 
Google raporuna göre ABD’de kullanıcıların % 77’si her gün mobil cihazlarından televizyon seyrederken, akıllı telefonlar arama ve sosyalleşme gibi alanlarda öncelikle kullanılan cihaz konumunda. Bu yüzden birçok insan evdeyken de telefonlarından video izleyip paylaşıyor. Evde ya da iş yerinde aynı anda birçok farklı cihazdan internete giriş yapıldığında ise internet hızı etkileniyor.
 
İstanbul’da gerçekleştirilen kablosuz ağ testinde çıkan sonuçlara göre, üç cihazın aynı anda bağlanması toplam kablosuz ağ data akımını % 65 azaltıyor.
 
WiFi üzerinden dağılımdaki bir diğer sorun ise, WiFi sinyalinin duvarları geçememesi ve evin ya da ofisinizin her yerine ulaşmasının zor olması. İdeal olarak video kalitesini, kullanıcının evin neresinde bulunduğunun etkilememesi gerekiyor ancak etkiliyor.
 
AirTies, evde kablosuz ağ üzerinden video izlenirken, kullanıcıların beklentilerinin kesinlikle karşılanmadığını belirtiyor.  AirTies çözümü WiFi ev ağı ile birden fazla ekranda daha kaliteli video izleme imkanı sunuyor. Ayrıca AirTies, kablosuz alan genişletici ürünleri ile eviniz ve iş yerinizdeki kablosuz kapsama alanı problemine son veriyor.
 
Sonuç olarak, eğer internette yaşadığınız sorunlar internet sağlayıcı firmadan kaynaklanmıyorsa, doğru ve etkili modem seçimi ile internetinize sınır koymadan özgürce bağlanabilirsiniz.