Apple’ın geliştiricilerin kullanımına sunduğu iOS 13.3 Beta 1‘in detaylarına geçmeden önce, iPadOS 13.3, watchOS 6.1.1 ve tvOS 13.3 için de ilk beta sürümlerinin yayınlandığını belirtmek isteriz.

iOS 13.2’yi yükleyen kullanıcıların bazıları, arka planda çalışan uygulamalar ve birden fazla uygulama çalıştırmada sorun yaşadıklarını dile getirmişti. iOS 13.3 Beta 1 sürümünü yükleyenlerden gelen ilk geri bildirimler, birden fazla uygulama açıldığında ortaya çıkan yeniden yüklemelerin giderildiği yönünde.

Örneğin, iPhone 11 Pro Max ile 32’den fazla uygulamanın açıldığı ve yeniden yükleme sorunu ile karşı karşıya kalınmadığı belirtiliyor. Buna ek olarak Apple’ın Ekran Süresi özelliği için söz verdiği iletişim sınırlama kullanıma sunuldu.

İletişim sınırlama özelliği sayesinde ebeveynler çocuklarının kimlerle iletişim kurabileceğini kontrol ediyor. Telefon, FaceTime ve Mesajlar uygulaması şu anda bu özelliği destekliyor. Bu özellik aktif hale getirildiğinde, telefona daha önce belirlenen numaraların haricinde bir arama geldiğinde telefon çalmıyor.

Yani, ebeveynler çocuklarının izin vermedikleri kişiler ile görüşmesini engelleyebiliyorlar. Bunun dışında iOS 13.3 sürümü ile birlikte Apple’ın hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmelerine odaklanıldığını söyleyebiliriz.

iOS 13.3 Beta nasıl yüklenir?
iOS işletim sisteminin Beta sürümlerini cihazınıza yükleyebilmeniz için UDID kaydının yapılmış olması gerekiyor. Bunun için bir geliştirici hesabına ihtiyaç duyulurken, geliştirici profili varsa doğrudan yükleme yapmak mümkün.

iOS 13 güncellemesini alan tüm modeller, iOS 13.3 güncellemesini de alacak.