iOS 15.2 sürümüyle Apple, Ayarlar uygulamasına yeni bir bölüm ekliyor. ‘Parçalar ve Servis Geçmişi’ isimli alan, kullanıcıların iPhone servis geçmişini görmelerine ve onarımlar için kullanılan bileşenlerin orijinal olduğunu doğrulamalarını sağlıyor.

Apple bir destek yazısında bu durumu özetledi. Özellikten iOS 15.2 kullanıcıları yarar görüyor. Eğer özellik geldiyse ve cihaza daha önce bir onarım yapıldıysa kullanıcılar ‘Parçalar ve Servis’ bölümüne erişmek için Ayarlar’a girip Genel kısmından Hakkında menüsüne gidebilir.

Apple, iPhone 13 Pro kullanıcılarının şikayet ettiği otomatik makro sorununu iOS 15.2 Beta 2 güncellemesi ile çözüme kavuşturdu.

iOS 15.2, orijinal ve çakma iPhone bileşenlerini birbirinden ayırıyor

Orijinal Apple parçaları ve araçlarıyla bir onarım yapıldıysa, bu bölümdeki onarımlarda bileşenin yanında ‘Orijinal Apple Parçası’ adlı bir liste yer alıyor. Parça kurulumu tamamlanmadıysa, orijinal olmayan bir bileşenle değiştirildiyse, parça farklı bir iPhone‘da kullanıldıysa veya beklendiği gibi çalışmıyorsa ‘Bilinmeyen Parça’ mesajı karşımıza çıkıyor.

Apple, iPhone sürümüne bağlı olarak bileşenler hakkında farklı bilgiler sağlıyor:

-iPhone SE (2. Nesil) dahil iPhone XR, XS, XS Max ve sonraki modeller için pilin değişip değişmediğini görebilirsiniz.                                                                                                                      -iPhone 11,12 ve 13 modelleri için pilin ya da ekranın değişip değişmediğini görebilirsiniz.
-iPhone 12 ve 13 modelleri için pilin, ekranın ya da kameranın değişip değişmediğini görebilirsiniz.

Apple, Servis Geçmişi bölümündeki mesajların iPhone’un pilini, ekranını ya da kamerasını kullanma yeteneğini etkilemeyeceğini açıkladı. Bu noktada bilgiler, Apple’ın servis ihtiyaçları, güvenlik analizi ve gelecekteki ürünleri geliştirmek için kullandığı cihazda toplanıyor ve saklanıyor.

Apple, özelliği iPhone 13 değişikliği sonrasında getirdi

iPhone’a ‘Parçalar ve Servis Geçmişi’ özelliğinin eklenmesi iPhone 13 modellerinde yapılan bir değişikliğin yanında geldi. Cihaz piyasaya sürüldüğünde, Apple’ın özel araçları ve bileşenleri olmadan iPhone 13 üzerindeki kırık bir ekranı değiştirmenin Face ID sistemini devre dışı bıraktığı keşfedildi.

Onarım topluluğundan gelen tepkilerin ardından Apple, Face ID‘yi etkilemeyen ekran onarımlarını destekleyecek bir yazılım güncellemesi sunacağını açıkladı. Bu da, Apple sertifikalı ekipmana sahip olmayan bir tamircide ekran onarımı yapıldığında Face ID’nin çalışmamasına neden olan özel eşleştirme gereksinimini ortadan kaldırıyor.

İOS'tan Android'e taşıma özelliği geldi

 

Hürkuş ve Hürjet'i satın almaya hazırlanıyorlar