13 Ekim’de yeni iPhone modellerini tanıtacak olan Apple, piyasaya iddialı bir giriş yapmayı hedefliyor. Tanıtım tarihine bu kadar az bir süre kalmışken, ürünler hakkında da sızıntılar gelmeye devam ediyor. Toplamda dört modelden oluşacak 12 ailesinin isimlendirmeleri ise iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro ve Pro Max şeklinde. Ailenin en küçük modeli iPhone 12 Mini ise bekleyenlerini batarya süresi ile üzebilir.

iPhone 12 Mini batarya süresi iPhone 11’den kötü olabilir

Geçtiğimiz yıl tanıtılan iPhone ailesinin en küçüğü olan iPhone 11 modeli, iyi bir batarya süresi sunuyordu. Twitter’da @PineLeaks isimli kullanıcının sızdırdığı bilgilere göre, iPhone 12 modelleri en azından yüzde 10 daha fazla batarya kapasitesine sahip olacak. 5G özelliğinin de geleceğini düşünürsek, Apple yetkilileri artacak olan batarya tüketimini bu şekilde dengelemişe benziyor.

iPhone 12 Pro modellerinin, muadillerine kıyasla batarya sürelerinin en az 1 saat daha fazla olması bekleniyor. Ancak, iPhone 12 Mini batarya süresi ile bekleyenlerini üzebilir. Sızıntılara göre 5.4″ ekrana sahip Mini model, iPhone 11’e kıyasla daha kötü batarya süresine sahip olacak. Özellikle büyük ekran sevmeyenlerin tercih edeceği Mini model, batarya süresi ile akıllarda soru işareti oluşturabilir.

iPhone 12 Mini telefonun OLED bir ekran ile gelmesi bekleniyor. Buna ek olarak, 120 Hz desteği sadece Pro modellerine özel olabilir. Apple’ın 5 nm üretimden geçen A14 işlemcisi ile gelecek olan telefon, yüksek performans sunmayı hedefliyor. Lidar tarayıcı ve telefoto lens barındırması beklenen iPhone 12 Mini, 2.227 mAh batarya kapasitesine sahip.