Teknoloji devi Apple, söylenenlere göre yeni iPhone modellerini 8 Eylül tarihinde duyuracak. Amiral gemisi ürünler olarak karşımıza çıkacak olan iPhone 12 ailesinde 4 farklı modelin olması beklenirken, bu telefonların hem tasarımı hem de sahip olacağı teknik özellikler büyük bir sır olarak kalmaya devam ediyor. Şimdiyse iPhone 12 serisi ile ilgili önemli bir sızıntı yaşandı.

Çin'in sosyal medyası olarak bilinen Weibo'da, iPhone 12'ye ait olduğu ifade edilen bazı görüntüler paylaşıldı. Bu görüntülerde iPhone 12'nin ekran paneli açıkça görülebiliyor. Buna göre iPhone 12, 5.4 inç büyüklüğünde geniş çentikli bir tasarıma sahip olacak. Ayrıca paylaşılan görüntüler, iPhone 12'nin düz kenarlara sahip olacağını gözler önüne seriyor.

5.4 inç büyüklüğündeki bir iPhone, piyasadaki diğer amiral gemisi telefonlara göre nispeten küçük bir yapıya sahip. Apple, büyük boyutlara sahip olan telefonlardan pek de hoşlanmayan tüketiciler için bu tür bir tasarımı tercih etmiş gibi görünüyor. Ancak serideki diğer telefonlar, pek çok tüketicinin beklentisini karşılayacak türden. Çünkü bu seride, 6.1 inç büyüklüğünde iPhone 12 Max ve iPhone 12 Pro ile 6.7 inç büyüklüğünde iPhone 12 Pro Max'in bulunacağı söyleniyor.

iPhone 12 serisinin tüm üyelerinin, 5G bağlantı desteğine sahip A14 Bionic işlemcilerle gelmesi bekleniyor. Ayrıca bu serideki bazı modeller, 4'lü kamera kurulumuna sahip olacaklar. iPhone 12'nin fiyatlarınınsa 749 dolardan (yaklaşık 5.100 TL + vergiler) başlayacağı söyleniyor. İşte tüm bu detaylar, Apple'ın eylül ayının başında düzenlemesi beklenen etkinlikte gün yüzüne çıkmış olacak.