Rus ekonomisin yavaş yavaş rayına oturmaya başlaması ve dolar kurunda yaşanan rekor düşüşe bir de hükümetin paralel ithalata izin vermesi, Apple ürünlerinin fiyatlarının rekor seviyede düşmesine yol açtı.

Apple’ın amiral gemisi iPhone 13 Pro akıllı telefonun geçen yıl Eylül ayında satışlara başlamasından bu yana fiyatı en ucuz seviyeye düştü.

Başlangıçta, cihazın 100 bin ruble civarında satılırken şimdi ise 75 bin rubleden satılıyor.

Apple ürünlerinin satışının kısa süre önce durdurulmasının ardından yerel perakendeciler fiyatları yükseltmişlerdi. Ancak hala resmi apple ürümleri satan mağazalarda fiyatlar 128 GB belleğe sahip bir iPhone 13 Pro için 130 bin ruble olurken birçok yerel perakendecide çok daha ucuza satın almak mümkün.

iPhone 13 Pro Alpine modeli

Apple telefonlara Wildberries'in yanı sıra M-Video, Svyaznoy ve Video-Shoper gibi mağazalar üzerinden de ulaşılabiliyor.

Apple’ın geçtiğimiz hafta duyurduğu yeni lansman ürünü iPhone modeli Alpine Green’i satın almak da mümkün. Modele göre ürünün satış fiyatı 80 ile 160 bin ruble arasında değişiyor. Yeşil rengiyle dikkat çeken iPhone 13 Pro Alpine modeli, Wildberries'de 100 bin ruble fiyatla satışa çıkmış durumda. Telefonların Çin'den ithal edildiği bildiriliyor.

Dava kazanılırsa Apple, iPhone sahiplerine para ödeyec

iPhone’un içinde bir servet var

Çin'de iPhone imalatı durdu