Apple'ın satışa sunduğu iPhone 6 serisinin yeni modeli iPhone 6S ne zaman çıkacak. Bir süredir hakkında çeşitli spekülasyonlar ortaya atılan iPhone 6S'in ilkbaharda tanıtılacağı iddia ediliyordu.
Ancak son gelen haberlere göre iPhone 6S, 2015'in ilkbaharında tanıtılacağı iddiası çürütüldü. Habere konu olan raporda Apple'ın iPhone 6S modelini geliştirmek ve piyasaya sürecek kadar kısa zamanı olmadığını vurgulanıyor. Bu iddiaların doğru olma olasılığı yüksek.
Çünkü Apple, ürettiği "S" serisi iPhone'larda tasarım olarak çok az bir değişiklik yapıyor ancak cihazların donanımında önemli değişikliklere gidiyor. Örneğin bir önceki model iPhone 5'te Touch ID özelliği bulunmuyorken, iPhone 5S'te Touch ID özelliği eklenmişti.
Apple'ın iPhone 6S'te donanım olarak yapacağı en büyük yenilik A9 yongası olması bekleniyor. Ancak Apple henüz A9 yongasının üretimine başlamış bile değil. Bu yönden bakarsak şirketin orijinal sürüm ile neredeyse aynı özelliklere yakın bir model çıkarması oldukça düşük.
Bu nedenle Apple'ın, ilkbaharda tanıtması beklenen iPhone 6S'in büyük olasılıkla 2015'in sonbaharında teknoloji dünyasına tanıtması bekleniyor.