Geçtiğimiz gün Apple, iOS cihazları Türkçe Siri ile gelen iOS 8.3 güncellemesini yayımladı. Bu güncelleme ile sistemdeki kararlılığının arttırılmasının yanında bir takım yenilikler de kullanıcılara sunuldu. Bu yeniliklerden biri de App Store’dan uygulama indirmek için Apple Kimliği şifresinin belirli bir süre hatırlama özelliği.

App Store’dan ücretsiz uygulama indirirken kullanıcılara, aynı Google Play’de olduğu gibi şifre girmeme opsiyonu sunuluyor. Ancak bu özellik iOS 8.3 güncellemesini OTA yani cihaz üzerinden yükleyenlerde bir takım sorunlara neden oldu. Bu rehberimizde iOS 8.3 ile gelen Touch ID ve App Store şifre hatırlama seçeneğinin görünmeme sorununu düzeltmeyi adım adım anlatıyoruz.

Touch ID ve App Store Parola Ayar sorunu olarak rehberimiz ikiye ayrılıyor. İlk olarak Touch ID sorununun nasıl düzeltileceğinden bahsedeceğiz.

Adım adım iOS 8.3 Touch ID sorunu düzelteme
1. Adım: iPhone veya iPad’inizden Ayarlar>Touch ID ve Parola bölümüne girin.

2. Adım: Touch ID ve Parola bölümünde “Parolayı Kapat” seçeneği ile cihazın parolasını kapatın ve tekrar açın.



3. Adım: Eğer uygulama içi satın alma seçeneklerinde ve ücretsiz uygulamaları indirmede şifrenizin hatırlanmasını istiyorsanız Touch ID ve Parola bölümünde yer alan “iTunes ve App Store” seçeneğini pasif hale getirin.

Adım adım iOS 8.3 App Store Parola Ayarı sorununu düzeltme
1. Adım: iPhone veya iPad’inizden Ayalar>iTunes ve App Store bölüme girin.

2. Adım: Apple kimliğinizden çıkış yapıp tekrar giriş yapın.

3. Adım: Eğer App Store’dan uygulama indirmede Touch ID seçeneğini kullanmayı tercih etmiyorsanız; Apple kimliğinizin altında “Parola Ayarları” seçeneği aktif hale gelecek.

4. Adım: “Parola Ayaları” seçeneğine tıklayın. Açılan ekranda eğer ücretsiz uygulamaları indirirken şifre sormamasını istiyorsanız “Parola Gereksin” opsiyonunu pasif hale getirin.



5. Adım: “Parola Ayaları” seçeneklerinde ücretli uygulama satın aldıktan sonra yine bir ücretli uygulama veya uygulama içi satın alma seçeneği kullanacaksanız parolanın 15 dakika süreyle hatırlanmasını sağlayabilir veya her zaman parola istemesini sağlayabilirsiniz.