Apple analisti Ming-Chi Kuo, 2020’nin ilk çeyreğinde iPhone sevkiyat tahminini yüzde 10 azaltarak 36-40 milyon adede indirdi. Kuo, Wuhan bölgesindeki Coronavirus salgınının Çin’deki iPhone tedariğini etkilediğini belirtti.

iPhone 8‘in yenilenmiş bir versiyonu olması beklenen düşük maliyetli iPhone SE 2 (iPhone 9)’un, Mart ayında piyasaya sürülmeden önce Şubat ayında seri üretime girdiği söylendi. Apple’ın, yeni iPhone’u Mart ayında tanıtma ihtimali yüksek, ancak üretim gücünün mevcut durumda beklentilerin altında kalması bekleniyor.

TF International Securities ile yayınladığı notta Kuo, Çin pazarındaki akıllı telefon sevkiyatının Çin Yeni Yılı tatil döneminde gerçekleşeceğini açıkladı. Sevkiyatın bir önceki yıla göre yüzde 50-60 oranında azaldığı ve Coronavirüs salgınından dolayı ülkedeki tüketici güveninin azaldığı da notta yer alan diğer bir ayrıntı.

Dünya Sağlık Örgütü’nün salgın için küresel halk sağlığı açısından acil durum ilan etmesi, Çin’de üretim ağı bulunan başta Apple olmak üzere diğer şirketlerin üretim ve satışlarını olumsuz etkileyecek.