Teknoloji devinin iPhone’larda kullanıcıların güvenliği için kullandığı Face ID özelliği, MacBook’lara geliyor diye bir süredir iddialar bulunuyor. Bu iddiaların resmi bir dayanağı bulunmuyor ancak Bloomberg’te gazeteci olan Mark Gurman, Face ID kurulumunun birkaç yıl içinde Mac cihazlarına geleceğini öngörüyor.

YÜZ TANIMA TEKNOLOJİSİ DİĞER CİHAZLARA DA GELECEK

Gurman, güvenilir kaynaklara sahip ve söylediği ya da iddia ettiği detayların çıkmasıyla biliniyor. Öte yandan hazırladığı bir haber bülteninde Face ID’nin Mac cihazlarına taşınacağını vurguluyor. Başka bir deyişle, şu anda Touch ID özelliğine sahip iPhone SE ve iPad Air gibi daha alt seviye iPhone modelleri bile yakın gelecekte yüz tanıma teknolojisiyle gelecek deniyor.

Touch ID’nin kullanılma sebebi maliyetinin daha düşük olması olarak gösteriliyor. Gurman, tüm iPhone’ların ve iPad’lerin Face ID sistemine geçmesini bekliyor. Beklentileri arasında yalnızca bunlar yer almıyor. Çentik kurulumu ile çok eleştirilen Apple’ın ilerleyen dönemde bu çentiği kaldıracağı ve ekrana gömülü bir kamera sistemini benimsemesi bekleniyor.

Çentiksiz iPhone için tarih de veren Gurman, 2023 yılını işaret ediyor. Gurman da önce de Apple'ın yakın zamanda piyasaya sürülen yeniden tasarlanan iMac'lerinin, Face ID'ye sahip olmasının planlandığını bildirmişti ancak bu gerçekleşmedi.

Türkiye'deki iPhone kullanıcıları acil durum bildirimi aldı

 

iPhone 13’lerde, her zaman açık ekran olacak