Apple, geçtiğimiz hafta iPhone’lar için yeni iOS 15.6 güncellemesini yayınladı. Kullanıcılar, yeni güncellemenin telefonların pil ömrünü kısalttığını söyleyerek teknoloji devini suçladı.

Güncelleme, Ayarlar uygulamasının, alan olsa bile cihaz deposunun dolu olduğunu göstermeye devam ettiği sorun için bir düzeltme de dahil olmak üzere birkaç önemli hata düzeltmesi içeriyor.

'PİL ÖMRÜNÜN YARISI KISALMIŞ'

Konu, kısa sürede sosyal medyada gündem oldu, binlerce paylaşım yapıldı.

Birçok iPhone kullanıcısı yeni güncellemenin pil ömrünü kısalttığını iddia etti. Bir kullanıcı, "İki gün önce 13 Pro’ma yeni bir iOS 15.6 yüklemesi yaptım ve şu anda pilimin ömrünün neredeyse yarısı kısalmış" diye konuştu.

Bir başka kullanıcı, "Bu sabah 06:30’da şarjdan çıkardım, şimdi neredeyse 15 saat oldu ve yüzde 28 şarjım kalmış” dedi. Çok sayıda kişi de benzer sorunlar yaşadığını belirtti.

ARAŞTIRMACILAR İDDİAYI ONAYLADI

Sözcü'de yer alan habere göre AppleBytes’taki araştırmacılar da iOS 15.6’da pil ömrü testlerini yaptı ve yazılımın iPhone modellerinin büyük çoğunluğunun pil ömrünü azalttığını buldu. Uzmanlar, iPhone piliniz için endişeleniyorsanız ve iOS 15.6’ya güncellemenizin üzerinden birkaç gün geçtiyse, Ayarlar > Pil > Pil Sağlığı kısmını kontrol etmeniz gerektiğini söyledi.

Apple, bilgisayar korsanlarının akıllı telefonlara ulaşmaması için yeni güvenlik uygulamalarının son güncellemede yer aldığını bildirmişti. Ama ortaya çıkan pil sorunu sonrası yeni güncelleme birçok kullanıcıda soru işaretleri oluşturdu.

iPhone 14 Pro Max'in tasarımı sızdırıldı

 

iPhone 13 Pro’nun fiyatı 75 bin rubleye düştü.

 

Dava kazanılırsa Apple, iPhone sahiplerine para ödeyecek

 

iPhone’un içinde bir servet var

 

Çin'de iPhone imalatı durdu

 

iPhone 13 üretimi başka ülkeye taşınıyor!