Steve Jobs’ın 40 yıllık iş başvurusu tekrar satıldı.Başarılı girişimcilerden biri olan Steve Jobs, Apple’ı kurmadan önce bir iş başvuru formu doldurmuştu. 1973 yılına ait olan bu form, bugün Londra’daki açık arttırmada yeni alıcısına kavuştu.

Steve Jobs tarafından hazırlanan bu evrak, Apple’ın kurulmasından önceye dayanıyor. Redd College’dan ayrıldıktan sonra bir işe girme umuduyla yola çıkan Jobs, yaptığı bu başvuruda olumlu cevap aldı ve Atari’ye teknisyen olarak atandı. Burada ana dal olarak ””English lit” i vurgulayan girişimci, aynı zamanda “elektronik teknolojisi” ve ”tasarım mühendisliği” gibi özel bilgilerini de yine burada belirtti. Daha sonra ise 1976 yılında Steve Wozniak ile güçlerini birleştiren Jobs, günümüzün en büyük şirketlerinden Apple’ı kurdu.

Şimdi ise Jobs’un çok eskiye dayanan bu iş başvuru formu, ikinci kez açık arttırmada satılıyor. Bundan üç yıl önce 175 bin dolardan alıcısına kavuşan belge, bugün de 220 bin 400 dolarlık fiyat etiketiyle ikinci kez satıldı.


Steve Jobs’un başvuru formu hala yapısını korumaya devam ediyor. Yıllar önce yazılan bu belge, şu an bile çok iyi durumda ve üst kenarları da şeffaf bantlarla korunuyor. Ancak yazıların üzerinde biraz boyama yapıldığını belirtmekte fayda var.

40 yıldan fazla süredir var olan bu belge, zamanın geçmesiyle birlikte o zaman ki canlılığını kaybetmiş durumda. Bu yüzden de açık arttırmaya sunulan evrak, satışa çıkarılmadan önce biraz koyulaştırma ve boyama işlemlerinden geçti.

Steve Jobs'ın kartviziti açık artırmada rekor fiyata satıldı!

 

Bill Gates ve Steve Jobs çocuklarını neden teknolojiden uzak tuttu?

 

Steve Jobs'un doğru çıkan kehanetleri