Open AI'ın GPT-3'ü de dahil olmak üzere yapay zeka dil modellerinin hızla gelişmesi edebiyat dünyasını da derinden etkiliyor. Haberlere göre online satış devi Amazon, yapay zekayla yazılmış kitaplarla dolup taşıyor. Şirketin e-kitap hizmeti mağazasında bu ay itibarıyla ChatGPT'nin de yazar olarak listelendiği 200'den fazla elektronik kitap yer alıyor.

Yapay zekayla oluşturulmuş metinleri tespit için tasarlanan araçlarsa henüz beklenen başarıyı gösteremedi. Bu nedenle yakın zamanda bu kitapların gerçek sayısının belirlenmesi mümkün görünmüyor. ChatGPT gibi araçlar, bir kitabın son derece hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlıyor.

ChatGPT'nin de arkasında OpenAI'ın geliştirdiği dil modeli GPT-3 var. GPT-3, verileri işlemesini sağlayan 175 milyar parametreye sahip. Bu da onu şimdiye dek piyasaya sürülen en büyük model haline getiriyor. Kendini yazar olarak tanımlayan pek çok kişi, GPT-3 gibi dil algoritmalarından destek alıyor.

ABD'nin en eski yazar sendikalarından Authors Guild'in yönetici direktörü Mary Rasenberger, Reuters'a verdiği röportajda, "Bu gerçekten endişelenmemiz gereken bir şey. Bu kitaplar piyasayı dolduracak ve birçok yazar işsiz kalacak" diye konuştu. (İndependent Türkçe)

Yapay zeka botu Bing, uzun süre çalışınca duygusallaşıyor

Google, yeni yapay zeka sohbet robotunu tanıttı

Tim Cook: Apple'ın ana odak noktası 'yapay zeka'