Ocak ayında internet üzerinden yapılan Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) Birleşik Krallık merkezli telekomünikasyon şirketi Binatone dünyada ilk kez kablosuz kulaklığı ve maskeyi tek bir üründe bir araya getirdiklerini duyurdu. Böylece güvenlik, moda ve teknoloji bir araya gelmiş oldu.

Söz konusu tıbbi N95 maskesinde çıkarılabilir bir mikrofon ile kablosuz kulaklık var. Maske ile kullanıcının telefon görüşmesi yapmak için maskeyi çıkarmasına gerek kalmıyor, maske aracılığı ile müzik de dinleyebiliyor.

Dayanıklı, makinede yıkanabilir pamuklu kumaştan üretilen maske kullanıcının yüz hatlarının şeklini kolayca alıyor. N95’in hava filtresi virüslerin yüzde 95 oranında koruma sağlıyor ve maske tıbbi filtreler değiştirilmeden önce 200 saatlik bir kullanım sağlıyor.

MaskFone adı verilen üründe maskenin ve kulaklığın birleştirilmesinin modern bir unsur olmasını sağlayan şey ise şarj edilebilir elektrik teknolojisi oldu. Kablosuz kulaklıklar USB kablosu ile şarj edilmesine gerek kalmadan 12 saat çalışabiliyor ve elle kullanılması gerekmeyen aramalar için bluetooth sayesinde net bir ses veriyor. Maske ayrıca su geçirmiyor.

Dahili çıkarabilir mikrofon maskedeki bir cepte bulunuyor. Maskenin dışında, mikrofona yakın bir bölgede de kontrol ayarları var. Böylece telefon görüşmesini duymak için kullanıcının maskeyi ayarlamasına ya da çıkarmasına gerek kalmıyor. Kullanıcı oynat düğmesine çift tıklayarak ses ayarlarına erişebiliyor.