Sökülebilir-takılabilir akıllı telefonlar uzun konuşuluyor. Onun yerine bileşeninde olduğu gibi bir değişim ya da yükseltmenin gerçekleşebileceği düşünülüyor.

Şu ana kadar ufak tefek denemeler olsa da aslında başarıya ulaşabilmiş değil. Belki de sadece belirli bileşenlerin modüler yapıda tasarlanması en doğru tercih. OPPO da bu noktadan yola çıkarak çıkarılabilir bir kamera modülüne sahip akıllı telefonun patentini aldı.

Farklı kamera modülleri takarak fotoğraf ve video çekmek mümkün hale geliyor.

Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi (WIPO) olarak geçen web sitesindeki yeni patent, kamera modülünün telefondan çıkarılabildiğini gösteriyor. Patent resimleri ve açıklamaları ise gelecekte bu telefonun arka panelden çıkarılabilen kamera modülüyle elde edilebileceği üzerinde duruluyor. USB Type-C üzerinden akıllı telefon bağlantısının sağlanacağı kamerada farklı görüntüleme fotoğraf çekmek isteyenler geniş açı ya da yakınlaştırma yetenekleri olan lensleri gövdeye takabilecekler.

90 derece ve 180 derece bükülebiliyor.

Kamera modülünde iki farklı sensör ve bir de LED flaş yer alıyor. Ancak patentte kalmaz ve OPPO bu tasarım üzerine giderse belki farklı lensleri de görebiliriz. Dahası, modül üzerinde bulunan USB-C konektörü en az iki açıda (90 derece ve 180 derece) bükülüyor. Bu da birden faza birden çok görüntü ve video çekme esnekliğine sahip özelleştirilebilir.

WIPO gerçek, OPPO telefonun hem arkada fotoğrafçılık amacına hizmet edecek modüler kamera ünitesi ve standart bir tasarıma sahip olmak istiyor. Kamera modulü, kamera sensörlerini, esnek bir devre kartını ve bir USB-C tipi konektörün içinde.

Açıklamada ayrıca modülünün ana kartının uzaktan iletişim için Wi-Fi, Bluetooth ya da NFC gibi iletişim teknolojilerini de destekleyebileceği belirtiliyor. Modülde ayrıca şarj edilebilen bir lityum pil de bulunuyor.

WhatsApp'tan 'güncelleme' kararı

 

Sony fabrika kapatmaya başladı