Kojima Productions’un Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Kojima Productions yeni bir projenin geliştirilmekte olduğunu doğruluyor ve Tokyo stüdyomuzda çalışmak için alanında en iyi yetenekleri işe almak istiyor. Açıklamalar ve gereksinimler için sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın” ifadelerine yer verdi.

Söz konusu ilanlar, çevrimiçi ya da çok oyunculu oynamaya yardım edecek bir ağ programcısı, silah modellemeleri için 3B tasarımcısı gibi alanlardan oluşuyor. Adaylardan ise akıcı derecede Japonca bilmeleri isteniyor. Bu da Kojima’nın yakın zamanda stüdyosunu Japonya dışına taşımayacağı anlamına geliyor.

Geçtiğimiz yılki Death Stranding’den bu yana şirket yeni bir şeylerin üzerinde çalıştıklarına dair birçok ipucu vermişti. Kojima, 2019’un Eylül ayında yeni bir Death Stranding’in olası olduğundan, Kasım ayında ise yeni bir korku oyunundan bahsetmişti. Oyuncu Norman Reedus ise geçtiğimiz Mart ayında Kojima ile daha fazlasını yapmak için görüşmelerde bulunduğunu belirtmişti. Tüm bunların yanında, Kojima Productions’un bestecisi geçtiğimiz günlerde açıklanmayan bir proje için kayıt yaptığını duyurdu.

Açık projelerin sayısı göz önüne alındığında, stüdyonun yeni oyunu için kısa zamanda tam teşekküllü olarak çalışmalarına başlayacağı tahmin ediliyor.