Heyecanla yeni bir oyun indirmeye başlıyorsunuz ve onu indirirken beklemeden oynamak istiyorsunuz ancak şu anki sistemlerle maalesef bu mümkün olmuyor. Google söz konusu duruma çözüm bulmak için yeni bir sistem üzerinde çalışıyor. Özel bir dosya sistemini kapsayan bu çalışma, telefona uygulama ya da oyun indirirken aynı zamanda çalışmasına izin verecek bir şey olarak biliniyor.

Google’ın üzerinde çalıştığı bu dosya sistemi, ikili veya kaynak dosyaları arasında gerçekleşen veri alışverişini yani indirme işlemini yaparken aynı zamanda o programın açılmasını ve kullanılmasına izin veren Linux tabanlı sanal bir dosya sistemi olarak tanımlanıyor.

Daha çok Microsoft ve Sony‘nin oyun konsollarında benzer işlevleri sunduğunu görmüştük. Oyunun tamamının indirilmeden, oyuna girilmesi ve oynanması mümkün kılınıyor. Google ise bu prensibe benzer bir sistemi benimseyecek gibi duruyor.

İndirme işlemi devam ederken aynı zamanda uygulama da açılabilecek. Söz konusu özellik şu an için Google’ın Pixel 4 XL akıllı telefonunda test ediliyor. Eğer özellik beklendiği gibi sonuç verirse muhtemelen yeni Android sürümünde görebileceğiz.