Güney Koreli LG Electronics, herkesi meraklandıran yeni amiral gemisi LG G3’ü dün gerçekleştirdiği New York, Londra ve San Fransisco etkinliğinin ardından bugün İstanbul'da düzenlediği etkinlikle resmen duyurdu.
 


Getirdiği yeni teknolojilerin yanında ergonomik tasarımı ve kullanım kolaylığı da sunan LG G3, pratik özellikleriyle tüketicileri ‘Akıllı Sadelik’ kavramıyla tanıştırıyor. Cihazın en çok öne çıkan yeni özellikler, 5.5 inç'lik Quad HD çözünürlüklü IPS LCD ekranı  ve laser auto focus özellikli kamerası.


 
EKRAN
 
LG Electronics Türkiye Mobil İletişim Satış Bölüm Başkanı Ufuk Gürsoy yaptığı sunumda, en yakın rakibinin 400 ppi piksel oranına karşı, 538 ppi piksel yoğunluğunda ve 2560x1440 çözünürlüğünde 5.5 inçlik Quad HD ekrana sahip LG G3'ün, inceliği ile kullanım rahatlığını da en üst seviyeye taşıdığını belirtti. Ekran çözünürlüğünün çok olmasının pil süresinde bir sıkıntı yaratmayacağını belirten Gürsoy, LG G3’ün 3,000mAh çıkarılabilir pili sayesinde kullanıcılara tüm gün boyunca kesintisiz kullanım imkanı sunacağını açıkladı.    


 
KAMERA
 
LG G3, gelişmiş 13 MP OIS kamerası ve Laser Auto Focus ile tüm özel anları ölümsüz kılarken, az ışıkta bile Laser Beam mesafeyi ölçerek mükemmel bir şekilde anı yakalamaya olanak tanıyor. Kullanıcı telefonu tutarken LG G3, odağı koruyor ve böylece fotoğraflardaki bulanıklık azalıyor, videolarda da daha az titreşim oluyor.
 
‘Selfie’ Kamera
 
Gürsoy, insanların telefonlarda bulunan ön kamerayı Selfie için kullandıklarından, G3'te kullanılan ön kameranın adını Selfie Kamera olarak tanımladıklarını açıkladı. Gürsoy, G3’ün 2.1 MP ön kamerası ile size daha net ve kolay ‘selfie’ çekim imkanı tanıdığını ve telefonun hiçbir yerine dokunmadan sadece bir el hareketiyle 3 saniye içinde mükemmel bir selfie çekebilmenin artık mümkün olduğunu açıkladı.


 
TASARIM
 
İnce yapısı ve ergonomik tasarımı ile tek elle sorunsuz bir kullanım sunan G3, LG’nin tasarım harikası ‘Sihirli Tuşu’ ile birleşerek üstün bir kullanım performansı sağlıyor. Metalik dokusu LG G3’ün daha temiz görünmesini ve telefon üzerinde parmak izi bırakmamasını sağlıyor. LG G3, metalik siyah, parlak altın, ipeksi beyaz, menekşe moru ve  bordo olmak üzere 5 farklı renkte piyasaya sunulacak. 
 
KNOCK CODE
 
LG G3'de gelen diğer bir yenilik ise akıllı güvenlik özelliği Knock Code oldu. Knock Code sayesinde kullanıcının ekranın herhangi bir bölümünde belirlediği bir şekli çizmesi kilidin açılmasını sağlıyor. Content Lock ise, telefonu bilgisayara bağlandığınızda devreye girerek kişisel dosyaları güvenli bir şekilde gizli tutuyor. Diğer önemli özelliklerinden olan Kill Switch ise, herhangi bir hırsızlık olayında G3 sahibinin telefonunu uzaktan kullanım dışı bırakabilmesini sağlıyor. Cihazda ayrıca önemli ve gizli dosyaları korumak ve paylaşılmasını engellemek amacıyla G3'e özel akıllı güvenlik özelliği paylaşıldı.      
 
QuickCircle Kılıfı
 
Yeni dış tasarım ve grafikleri ile minimalist bir kullanıcı ara yüzünü benimseyen LG G3’ün dairesel motif ve eşsiz görsel tasarımı ise LG’nin logo ve kimliğini yansıtır nitelikte. QuickCircle Kılıfı beş farklı renkte olup, kapağını açmadan mesaj yazma, müzik dinleme ve fotoğraf kamerasını kullanma gibi birçok uygulamaya rahatlıkla ulaşabilme özelliği sağlıyor.
 
Teknik Detaylar:
İşlemci: Qualcomm Snapdragon™ 801 (2.5GHz Quad-Core)
Görüntü: 5.5 inç Quad HD IPS (2560 x 1440, 538ppi)
Hafıza: 16/32 GB eMMC ROM / 2/3GB DDR3 RAM / microSD slot (128GB max)
Kamera: Arka 13.0MP with OIS+ and Laser Auto Focus / Ön 2.1MP
Pil: 3,000mAh (removable)
İşletim Sistemi: Android 4.4.2 KitKat
Boyut: 146.3 x 74.6 x 8.9mm
Ağırlık: 149g
Network: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)
Bağlantı: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth Smart Ready (Apt-X), NFC,
SlimPort, A-GPS/Glonass, USB 2.0
Renk: Metalik Siyah, Parlak Altın, İpeksi Beyaz, Menekşe Moru ve Bordo
 
Türk tüketiciler, LG G3’ü 9 Haziran – 4 Temmuz tarihleri arasında Kanyon’da deneyimleme fırsatı da bulacak. LG G3 için özel olarak hazırlanan alanda telefonun tüm özellikleri detaylı olarak tanıtılacak.