LG Electronics 2013 yılında, ürünlerinin kullanımıyla gerçekleşen sera gazı salınımını 38 milyon ton azalttığını açıklayarak sera gazı salınımını yılda 30 milyon ton azaltma hedefini yedi sene önce yakalayarak büyük bir başarıya imza attı. Bu başarı ile güçlenen LG, 2020 yılı için hedefini daha da yükselterek ürün kullanımına bağlı sera gazı salınımını yılda 60 milyon ton azaltmayı hedefliyor. LG bu çabaları sayesinde 2008 ve 2020 yılları arasında sera gazı salınımını 420 milyon ton azaltarak, temiz bir atmosfer için üç milyar çam ağacının yarattığı etkiye eşdeğer bir etki yaratacak.
 
LG'nin gelişmiş teknolojileri sayesinde ve etkileyici enerji tasarrufu performansı sera gazı salınımını azaltmaya büyük katkı sağlıyor. LG buzdolabı ve çamaşır makinelerinde kullanılan Direct Drive teknolojisi, şirketin çevre dostu ürünler sunma amacına bağlılığını ve bu konudaki liderliğini kanıtlıyor. Bunun yanında LG'nin LED-arkadan aydınlatmalı LCD televizyonu Akıllı Enerji Tasarrufu Teknolojisi ile yüzde 67 oranında enerji verimliliği elde ederek büyük bir başarı kazandı.
 
Üretim verimliliği desteklemekteki liderliği ile LG, ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından Sürekli Mükemmellik Ödüllü 2014 Enerji Yıldızı Ortağı olarak da kabul edildi. Bu ödül ‘Energy Star’ Ortakları arasındaki en yüksek unvan olarak biliniyor. Kore Çevre Bakanlığı ve Kore Çevre Sanayi ve Teknoloji Enstitüsü tarafından LG’nin ev aletleri alanındaki 98 adet ürününe düşük karbonlu ürün sertifikası verildi. Bu sayı bugüne kadar herhangi bir üreticinin sahip olduğundan çok daha fazla düşük karbonlu ürüne sahip olmak anlamına geliyor. Ayrıca, LG 2009 2012 yılları arasında CDP Kore (Karbon Saydamlık Projesi) tarafından Karbon Yönetimi Küresel Liderler Kulübü’nde ilk sırada yer aldı.
LG Kalite Merkezi Başkanı Joon-ho ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Bu hedefe ulaşmak bizi çevresel yönetimde lider konuma taşıyan çalışanlarımızın sayesinde gerçekleşti. LG olarak teknolojik üstünlük ve çevresel sorumluluğun sınırlarını hep daha ileriye götürecek inovasyonlar üzerinde çalışacağız.”