Cupertinolu dev Apple, iOS 11.3 ve watchOS 4.3'ün yanında iMac ve MacBook modelleri için macOS 10.13.4 güncellemesini de yayınladı. Harici ekran kartı desteği gibi uzun süredir beklenen bir yenilik ile gelen macOS 10.13.4, bunun dışında kullanıcılara bir takım iyileştirmeler de sunuyor.

macOS High Sierra 10.13.4 güncellemesi, Mac'inizin kararlılığını, performansını ve güvenliğini arttırıyor. Aşağıdan güncelleme ile yapılan değişikliklere ulaşabilirsiniz.

macOS 10.13.4 sürümündeki yenilikler
ABD için Mesajlar'da İş Yeriyle Sohbet yazışmaları desteği eklendi

Harici grafik işlemci (eGPU) desteği eklendi

iMac Pro'da bazı uygulamaları etkileyen grafik bozulması sorunları düzeltildi.

Safari'de Komut+9 kullanarak en sağdaki açık sekmeye geçebilmeyi sağlıyor.

Sağ tıklayıp "Sırala..." komutunu seçerek Safari yer işaretlerinin ada veya URL'ye göre sıralanmasına olanak tanıyor.

Mesajlar'da web bağlantısı önizlemelerinin görünmesini engelleyebilen bir sorunu düzeltiyor.

Safari'de kullanıcı adlarını ve parolaları yalnızca web formu alanında seçildikten sonra otomatik doldurarak gizliliğin korunmasına yardımcı oluyor.

Şifreli olmayan web sayfalarında parola veya kredi kartı formlarıyla etkileşimde bulunurken Safari'nin akıllı arama alanında uyarı görüntülüyor.

Apple özellikleri kişisel bilgilerinizi kullanma izni istediğinde, verilerinizin nasıl kullanılacağını ve korunacağını açıklayan gizlilik simgeleri ve bağlantıları görüntülüyor.

macOS 10.13.4 sürümünü Mac App Store>Güncellemeler bölümünden yükleyebilirsiniz. Güncellemeyi yüklemeden önce mutlaka yedek almanızın daha sağlıklı olacağını belirtelim.