Apple CEO'su Tim Cook ve Facebook CEO'su Mark Zuckerberg arasında sular durulmuyor. İkisinin arasında gizli bir çatışma var, ancak bu durum zaman zaman medyaya yansıyor. Mark Zuckerberg'in 2018'de Apple hakkında yaptığı bir yorum medyada kendine yer buldu

Apple CEO'su Tim Cook ve Facebook CEO'su Mark Zuckerberg arasında sular durulmuyor. İkisinin arasında gizli bir çatışma var, ancak bu durum zaman zaman medyaya yansıyor. Mark Zuckerberg'in 2018'de Apple hakkında yaptığı bir yorum medyada kendine yer buldu.
Aslında ikili arasındaki gerilim 2014'te Cook'un Facebook'un iş modelini eleştirmesiyle başladı.

Geçen ay Apple, Facebook gibi uygulamaların iPhone'daki reklamlar için kullanıcı verilerini izlemesini durduracak yeni bir iOS özelliği sunmayı planladığını söyledi. Buna yanıt olarak Facebook, iOS 14'te yapılan son değişikliklerin reklamcılık işini yok edebileceğini söyledi. Facebook ayrıca bu hareketi pazar gücünün kötüye kullanılması olarak gördüğünü belirtti.
Geçtiğimiz haftalarda Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, şirketin 4'üncü çeyrek mali durum toplantısı sırasında Apple hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Bir kez daha Apple'ın iOS 14'te gerçekleştireceği gizlilik değişiklikleri hakkında konuşan Zuckerberg, Apple'ın Facebook'un en büyük rakiplerinden biri haline geldiğini belirtmişti. Facebook'un CEO'su Zuckerberg, konuşması sırasında Apple'ın söz konusu değişiklik ile milyonlarca küçük işletmenin müşterilerine ulaşmasını zorlaştıracağını söylemişti.

Zuckerberg, Apple'ın bu yaklaşımının nedenini, şirketin uygulama ve hizmetlerden komisyon almaya giderek daha bağlı hale gelmesi şeklinde açıkladı. İki teknoloji devi arasında neler yaşanacağını ilerleyen dönemde hep birlikte göreceğiz.

Avrupa'da TikTok hakkında soruşturma başlatıldı

 

Yayında uyuyarak 16 bin dolar kazandı