Meta Connect 2022 konferansı bu yıl, diğer yıllardan farklı olarak çevrim içi ortamda gerçekleşti. Konferansta Mark Zuckerberg yeni avatarını tanıttı.

Horizon World metaverse’inde halka açık bir şekilde düzenlenen konferansta Meta Ceo'su Mark Zuckerberg, bu yıl içinde telefonlarda ve sanal gerçeklik kulaklıklarında kullanıma sunulacağını söylediği güncellenmiş avatarları duyurdu.

Meta Ceo'su Zuckerberg konferans sırasında yeni avatarını tanıttı.Zuckerberg birkaç ay önce Instagram’da paylaştığı bir avatardan sonra sosyal medyada alay konusu olmuş hatta ünlü isimlerin bile diline düşmüştü.

Elon Musk’ın eski sevgilisi Grimes'da Zuckerberg’i ve avatarını, metaverse için yetersiz bulmuş ve milyarderin sanal gerçeklik planlarının ölü olduğunu söylemişti.

Facebook kurucusu etkinlikte, yeni avatarların Zoom ile bir ortaklık yoluyla, Android ve Apple telefonlarında kullanılabileceğini duyurdu.

Meta, konferans sırasında birçok iş birliğini de duyurdu. Bunlardan en önemlisi Microsoft ile ortaklığı oldu.

Ortaklık ile Teams, Windows 365, Office ve Xbox Cloud Gaming, Quest VR gözlükler ile entegre çalışacak. Böylelikle sanal gerçeklik teknolojisine önemli adımlar atıldığını görmüş olduk. Ayrıca kullanıcılar Word, Excel, Powerpoint ve Outlook gibi araçların web uygulama sürümlerini de kullanabilecek. Söz konusu kilit ortaklık, Meta için büyük bir kitle potansiyeli oluşturdu.

Mark Zuckerberg Facebook'un yeni VR hedefini açıkladı

 

Mark Zuckerberg ve Apple karşı karşıya

 

Mark Zuckerberg'i korumanın bedeli 22.5 milyon dolar