Çinli üreticinin yeni amiral gemisi Huawei Mate 20 Pro, 16 Eylül'de tanıtılmıştı. Henüz ülkemizde satışa sunulmasa da bazı Avrupa ülkelerinde piyasaya sürülen telefonla ilgili yeşil erkan sorunu ortaya çıkmıştı. Az sayıda kullanıcının şikayetçi olduğu bu sorunda ekran yeşil renge dönüyor.

Huawei tarafından kavisli tasarıma bağlanan bu sorunla ilgili resmi adımlar da atılmaya başlandı. Bunü göre Finlandiya'da bu sorunu yaşayan kullanıcılar için telefon değiştirme kampanyası başladı. Yani Finlandiya'da satılan Mate 20 Pro modellerinde bu sorunu yaşayanlar telefonlarını ücretsiz olarak değiştirebiliyor. Henüz Türkiye pazarında satışa sunulmayan telefonla ilgili olarak Huawei'nin az sayıda üründe bu sorunun yaşandığını açıkladığı bilgisini de verelim.

Firmanın en güçlü telefonu olan Huawei Mate 20 Pro, 6.39 inçlik kıvrımlı ekranı, Android 9.0 işletim sistemi, Kirin 980 işlemci, 6 GB RAM, 128 GB depolama, 40 Watt kablolu, 15 Watt kablosuz şarj özelliği ve 4200 mAH pil gibi özellikleriyle dikkat çekiyor. Telefonda arkada üç modüllü kamera teknolojisi yer alıyor.