Sosyal medya ağlarından Instagram'ın reklamsız versiyonu App Store'da yayınlandı ve kısa süre içinde mağazadan kaldırıldı. Uygulamadaki gelirin büyük çoğunluğu reklamlardan elde eden Meta, Instagram'ın reklamsız versiyonunu yasakladı.

The OG App uygulaması kullanıcılara reklamsız bir sosyal medya kullanımı sağlıyor.

Meta fena halde kızdı

Kullanıcıların reklamsız bir şekilde Instagram uygulamasını kullanmasına yarayan The OG App isimli uygulama kısa süre içerisinde Meta'nın radarına girdi. Yayınlandığı ilk gün Meta'nın isteği üzerine App Store'dan kaldırılan The OG APP iddialara göre şirketi bir hayli kızdırdı.,

Uzun süredir üzerinde çalışılan bu uygulama Meta'nın kazancını sekteye uğratıyordu. Hemen hemen tüm geliri reklamlara bağlı olan Meta, üçüncü kişiler tarafından geliştirilen uygulamalara göz açtırmamakta kararlı.

Bütün yaptırımları devreye sokuyoruz

Konuyla ilgili Meta sözcüsü tarafından da bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Bu uygulama politikalarımızı ihlal ediyor ve buna karşı bütün yaptırımları devreye sokuyoruz" dedi. Ayrıca sözcü, yaptırım eylemlerinin ne olduğuyla ilgili bir ayrıntı vermedi. Bunun yerine Meta'nın klon sitelerini yasaklayan politikaların özetinin yer aldığı bir blog gönderisine dikkat çekti.

Bağımsız yazılım ve uygulama geliştiricileri sosyal medya ağlarının reklamsız alternatiflerini yayınlayarak kullanıcılara daha temiz bir deneyim sunmayı hedeflese de milyar dolarlık şirketlerin bu duruma göz yumması hiç gerçekçi değil. Twitter ve Instagram gibi dev platformlar tespit ettikleri uygulamaları anında yasaklayarak konunun takipçileri oluyor.

Instagram'a müstehcen fotoğraf filtresi geliyor

 

İrlanda'dan Instagram'a 400 milyon dolarlık ceza

 

Facebook, Instagram ve WhatsApp için olası ücretli özellikler getiriliyor

 

Instagram yeni özellikleri test etmeye başladı

 

Instagram'a Meta üzerinden iki yeni dava açıldı