Gelecek yıl Meta’nın CTO’su olacak olan Andrew Bosworth, şu anda Meta’nın artırılmış ve sanal gerçeklikten sorumlu başkan yardımcısı. Ve Facebook’un yanlış bilgiyi yayma, insanları yönlendirme konusundaki aktif duruşuyla ilgili yapılan suçlamalardan sonra dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Bosworth, HBO’nun programında “Bir şeye inanmayı ya da inanmamayı seçenler insanlar. Bir şeyi paylaşmayı ya da paylaşmamayı seçenler onlar. Seslerinin olmadığını söylemekten hiç hoşlanmıyorum çünkü söylediklerine katılmıyorum, söyledikleri hoşuma gitmiyor” dedi.

Kovid ve seçimler yüzünden eleştiriliyor

Facebook, özellikle Kovid-19 salgını ve 2020 seçimleriyle ilgili olarak platformunda paylaşılan yanlış veya zararlı içerik nedeniyle ağır bir şekilde eleştirildi. Eylül ayında yayınlanan bir araştırma, Facebook’ta yanlış bilgi kaynaklarından gelen gönderilerin, saygın haber kaynakları tarafından paylaşılan gönderilerden altı kat daha fazla etkileşim aldığını buldu. Aynı ay yayınlanan bir başka raporda, yanlış bilgi yayan trol çiftliklerinin 2020 seçimlerinden bir ay önce yaklaşık 140 milyon Amerikalıya ulaştığı tespit edildi.

'Bunu yapan insanlarla sorunun var, Facebook ile değil'

HBO sunucusu Ina Fried, Facebook’un aşı tereddütüne nasıl katkıda bulunduğu sorduğunda Bosworth, Facebook’un aşı hakkında doğru bilgileri yayma kampanyasını lanse etti.

“İnsanlar Facebook’ta başkaları tarafından paylaşıldığını gördükleri daha az güvenilir bilgileri takip etmek istiyorlarsa, bu onların seçimi. Bunu yapmalarına izin var. O insanlarla bir sorunun var. Bunu bana yükleyemezsin” dedi.

Facebook'a soykırım suçlamasıyla rekor tazminat davası açıldı

 

Facebook ofislere dönüş tarihini resmen duyurdu

 

Facebook'tan Türkiye'ye yeni özellik