King County Yüksek Mahkemesi Yargıcı Douglass North tarafından verilen ceza , Washington'un Adil Kampanya Uygulamaları Yasası'nın 800'den fazla ihlali için izin verilen azami ceza oldu.

1972'de seçmenler tarafından kabul edilen yasa, daha sonra Yasama Meclisi tarafından güçlendirildi.

Washington Başsavcısı Bob Ferguson, 2018'de aynı yasayı ihlal ettiği için Facebook'a dava açtığı göz önüne alındığında, azami sınırın uygun olduğunu savundu.

Washington'un şeffaflık yasası, Meta gibi reklam satıcılarından; siyasi reklamları satın alanların ad ve adreslerini, bu reklamların hedefini, reklamların nasıl ödendiğini ve her reklamın toplam görüntülenme sayısını tutarak kamuya açıklamasını şart koşuyor.

Reklam satıcıları, bilgileri isteyen herkese sağlamak zorunda.

Televizyon istasyonları ve gazeteler onlarca yıldır yasalara uyuyor. Ancak Meta, yasanın anayasaya aykırı olduğunu ve tamamen uyulmasının neredeyse imkansız olduğunu” savunarak, gerekliliklere defalarca itiraz etti.

Facebook, platformda yayınlanan siyasi reklamların bir arşivini tutarken, arşiv, Washington yasalarının gerektirdiği tüm bilgileri ifşa etmiyor.

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi olan Meta'nın bu yılın üçüncü çeyreğinde elde ettiği gelir ve net kar da geçen yılın aynı dönemine kıyasla düşüş kaydetti. 

İşinden ayrıldı, evinden taşındı: Meta'nın kararıyla şok yaşadı!

 

Meta’dan küçülme hamlesi

 

Meta, reklamlarını kısıtlayan uygulama çıkınca delirdi