VentureBeat, oyuncular ve diğer birçok grup arasında popüler olan sohbet ve iletişim platformu Discord ‘un 10 milyar doları aşan bir satış sürecinden geçtiğini bildirdi. Satın alımın kim tarafından gerçekleşeceğine ve bu fiyatı kimin ödeyeceği sorusuna ise Bloomberg cevap verdi. Popüler medya yayını, Microsoft‘un şirketi satın almak için koştuğunu söyleyen isimsiz kaynaklara atıfta bulunuyor.

Ortaya çıkan rapor, bir anlaşmanın yapıldığını veya tamamlanmaya yakın olduğunu göstermiyor. Ancak Bloomberg’in haberine göre görüşmeler başladı. Bu iddialara karşılık başka bir kaynak ise Discord’un halka açılma olasılığının satılmaktan daha yüksek olduğunu iddia ediyor.

Yine de Microsoft, daha önce Xbox Live olarak bilinen hizmete sahip olduğu için aynı zamanda Office ürünlerini ve Microsoft Teams‘i kullanarak Slack ile rekabet ettiği için satın alımda bir olasılık olarak görülüyor.

Microsoft, kurumsal sosyal ağ çabalarını geliştirmek için Yammer‘ı satın alalı neredeyse on yıl ve LinkedIn‘i satın aldığından beri yaklaşık beş yıl geçti. Teknoloji şirketinin Discord’un hizmetlerini bünyesine eklemesi Slack, Google, Facebook veya Amazon‘un diğer seçeneklerine karşı büyük bir güç elde etmesini sağlayabilir.

Nintendo Pokemon benzeri yeni oyununu duyurdu

 

WhatsApp'a yeni özellik: Sesli mesajlara oynatma hızı

 

Twitter’ın yeni özelliği ücretlinin mi olacak?