Dünya teknoloji devi Microsoft, bir döneme damgasını vuran Internet Explorer'ın kapatılacağını açıkladı. Son yıllarda kullanım sayısı azalan ve Google Chrome'un gölgesinde kalan ve yavaşlığıyla mizah malzemesi olan Internet Explorer'ın fişini çekti.

INTERNET EXPLORER 15 HAZİRAN'DA KALDIRILIYOR

ShiftDelete'nin haberine göre, Microsoft tarafından ilk olarak 2020 yılında iptal edileceği duyurulan Internet Explorer, yolun sonuna nihayet gelmiş gibi görünüyor. Kurumsal ortaklarına Internet Explorer uyarısında bulunan Microsoft, 15 Haziran tarihini hedef gösterdi.

Microsoft'un açıklamasına göre Internet Explorer 11, kullanımdan kaldırıldığı tarihten sonra açılamayacak ve yerini otomatik olarak Microsoft Edge'e bırakacak. Aslında Internet Explorer 11'den desteğini uzun süredir çeken Microsoft, yine de şirketlere hatırlatma yapmayı ihmal etmedi.

MICROSOFT'TAN SON UYARI GELDİ

Microsoft, Internet Explorer 11 iptal edildiğinde şirket çalışanlarının sorun yaşamamasını sağlamak için kuruluşları e-posta ile son kez uyarmaya başladı. Microsoft, Internet Explorer'ın 15 Haziran 2022'de kapatılacağını hatırlatarak, şirketlerden daha erken bir tarihte bırakmalarını istiyor.

Ancak bu iptal, Internet Explorer 11'in tamamen rafa kaldırıldığı anlamına gelmiyor. Microsoft Edge'e yerleştirilen IE Modu eski Internet Explorer özelliklerini desteklediğinden, web şirketleri Microsoft Edge kullanmayı tercih edebilir.

Microsoft, yeni tarayıcısı Microsoft Edge için tasarladığı yerleşik Internet Explorer modu (IE modu) aracılığıyla Internet Explorer tabanlı web sitelerini ve uygulamaları desteklemeye devam edecek. Yalnızca Internet Explorer 11'de çalışan siteler, "Sitenin Internet Explorer'da yeniden yüklenmesine izin ver" komutu aracılığıyla Microsoft Edge üzerinden erişilebilir olacak.

MİCROSOFT EDGE IN INTERNET EXPLORER OUT

Tüm tarayıcılar içerisinde sadece Microsoft Edge'in IE Modu'na sahip olduğunu hatırlatalım. Bu yüzden Internet Explorer teknolojileri gerektiren sitelere erişim için Microsoft Edge kullanmak bir nevi zorunlu hale geliyor.

Internet Explorer'ın tercih edilme oranının pazarda çok düşük bir seviyeye gerilediğini de belirtmek gerekiyor. Tarayıcı istatistikleri tüm pazarın sadece yüzde 0,50'sinin IE kullandığını söylüyor. Edge, hem Windows 10 hem de Windows 11'de varsayılan tarayıcı olduğu için bu kadar düşük kalmasını doğal karşılıyoruz.

İngiltere’de uzaktan çalışanlara maaş kesintisi

 

Nakit paralar tarih oluyor