Microsoft Başkanı Brad Smith’in Washington Post'a verdiği röportajda, Rusya’daki tüm operasyonları ve işlerini her geçen gün daha da daraltarak yaptıklarını, tüm işlerini tamamen sonlandıracaklarını söyledi.

Aynı zamanda, Smith, şirketin Rus çalışanlarına destek sağlama niyetinde olduğuna dair güvence verdi.

Windows 10 ve 11 indiremiyorlar

Geçtiğiz hafta Rusya Federasyonu’nda yaşayan vatandaşların, Windows 10 ve Windows 11 işletim sistemlerini resmi Microsoft web sitesinden indiremedikleri anlaşılmıştı.

Resmi indirme bağlantısı çalışmıyor ve bir hata mesajıyla karşılaşılıyor.

Şirket temsilcileri, kısıtlamaların getirilmesi hakkında resmi olarak yorum yapmaktan kaçınıyor.

Ayrıca Brad Smith'in daha sonra söylediği gibi, şirket Ukrayna'ya "Rusya'dan kaynaklanan siber tehditlere" karşı koymada yardım etmeye devam edeceğini duyurdu.

4 Mart'ta Microsoft, Batı ülkelerinin yaptırımlarına katılacaklarını ve Rusya Federasyonu'ndaki ürün ve hizmet satışlarının askıya alındığını duyurmuştu. Ve bunu ve Rus silahlı kuvvetlerinin Ukrayna'daki eylemlerini kınadığı gerçeğiyle açıklamıştı.

Haziran başında Microsoft, Rusya Federasyonu'ndaki faaliyetlerinde güçlü bir azalma olduğunu, bu durumun değişen ekonomik durum ve "Rusya Federasyonu'ndaki ticaret üzerindeki etkisi" ile bağlantılı olduğunu duyurmuştu.(Haberrus)

Apple Çeviri'ye Türkçe dil desteği geldi! Google'a rakip olacak…

 

Çinli büyükelçi, Avustralya'nın Huawei 5G yasağını eleştirdi

 

Zuckerberg: 1 milyar kişinin her biri metaverse’te yüzlerce dolar harcayacak

 

Rusya'nın petrol ihracatı açığını Asya ülkeleri kapattı