NASA yetkilileri bu hafta yaptıkları açıklamada SpaceX'in NASA astronotlarını istasyona taşıyacağı Crew-3 görevinin en erken 31 Ekim'de yapılacağını açıkladı. NASA'nın ilk planı, uzay aracının 23 Ekim'de fırlatılmasıydı.

Uzay ajansı, erteleme kararının "istasyonu ziyaret eden araç trafiği" nedeniyle alındığını bildirdi. Açıklamada başka ayrıntı yer almadı.

Spaceflight Now'ın küresel fırlatma takvimine göreyse 28 Ekim'de Rusya menşeli bir kargo aracı, istasyona yanaşmaya hazırlanıyor.

Crew-3 göreviyle NASA astronotları Raja Chari, Tom Marshburn ve Kayla Barron'la birlikte Avrupa Uzay Ajansı astronotu Matthias Maurer'in Crew Dragon kapsülü içinde yörüngedeki laboratuvara gönderilmesi planlanıyor.

Dört astronot, istasyonda 6 ay kalmak üzere NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden, SpaceX'in bir Falcon 9 roketiyle yeryüzünden ayrılacak.

Elon Musk'ın kurucusu ve CEO'su olduğu uzay firması SpaceX, Crew Dragon kapsülleriyle daha önce de astronotları uzay istasyonuna taşımıştı.

24 Nisan'da istasyona ulaşan Crew-2 mürettebatında NASA astronotları Shane Kimbrough ve Megan McArthur, Japonya Uzay Ajansı astronotu AkiHoshide ve Avrupa Uzay Ajansı astronotu Thomas Pesquet yer almıştı.

SpaceX 7 tonluk dijital radyo uydusunu uzaya yolladı

 

SpaceX, 60 internet uydusunu daha uzaya fırlattı

 

Elon Musk'tan Mars açıklaması: Gidenler muhtemelen ölecek