ABD Ulusal Bilimler Akademisi, NASA'nın gelecek 10 yıllık planını analiz ederek hazırladığı raporda, kurumun yapması gerekenleri ve projeleri mercek altına aldı. Raporda, NASA’nın uzayda keşif operasyonlarına ağırlık vermesi gerektiği belirtilirken, “NASA’nın öncelikli hedefi gezegenimizin orijini, Güneş sistemi ve evren ile ilgili sorulara yanıt bulmak. Uranüs’e bir mekik gönderilmeli ve bu gezegenin atmosferi incelenmeli. Bu ilk öncelik olmalı” ifadeleri kullanıldı.

Uranüs ve Uranüs’ün ayına keşif gezisi düzenlenmesi gerektiğini aktaran bilim insanları, Güneş’ten en uzak 7’nci gezegen olan Uranüs’e en son mekiğin 1986’da gönderilen Voyager 2 olduğunu hatırlattı. -223 santigrat derece ölçülen gezegende çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, raporda 2023-2032 arasında olması gereken planları gündeme getirdi.

Gezegeni koruma çağrısı

Raporda, ilk kez Dünya’nın olası bir göktaşı ve astreoid çarpmasına karşı savunulması da gündeme geldi. İlk kez raporda gezegenin olası dış faktörlere karşı korunması gerektiği belirtilirken, “Yakın Dünya nesnelerinin algılanması, takip edilmesi ve analiz edilmesiyle ilgili adımlar artırılmalı. Bu nesnelerin modellemesi, bilgileri ve tahminleriyle ilgili çalışmalara ağırlık verilmeli” denildi.

NASA, uzaya mancınıkla yük fırlatacak

NASA'dan rekor keşif

NASA, Güneş’teki patlamaları görüntüledi

NASA yanıtladı: Jüpiter’in uydusu Europa'da yaşam var mı?

NASA ile Lockheed Martin Space anlaştı

Ay'a gidiyor: NASA'nın yapamadığını öğrenciler yaptı!