Netflix’i arkadaşının, ailesinin, eski sevgilisinin hesabı yoluyla farklı bir evden kullananları tedirgin eden haber mart ayında gelmişti.

Platform, önümüzdeki aydan itibaren Arjantin, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Guatemala ve Honduras’ta “ev ekle” özelliğinin kullanıma sunulacağını açıkladı. Bu özellikle, şirket, şifre paylaşımı yapanlara daha ekonomik bir paket sunmayı hedefliyor.

Özellik, yayıncının Mart ayında Şili, Kosta Rika ve Peru’da müşterilerin hane dışındaki bireylerin Netflix’e erişmesine izin vermek için aylık bir ücret ödemesine olanak tanıyan “ekstra üye ekle” özelliği sunmasından sonra geldi.

1,6 milyar dolarlık gelir elde edebilir

Netflix ürün inovasyon direktörü Chengyi Long, yeni özelliği duyurduğu blog yazısında, “Haneler arasında yaygın hesap paylaşımı, uzun vadeli yatırım yapma ve hizmetimizi iyileştirme yeteneğimizi baltalıyor” dedi.

Beş yeni pazarda, Netflix üyelerinin akış erişimi için ek bir “ev” satın alma maliyeti: Arjantin’de ev başına ayda 219 peso; ve Dominik Cumhuriyeti, Honduras, El Salvador ve Guatemala’da ev başına aylık 2,99 dolar.

Wall Street firması Cowen’in tahminlerine göre Netflix, dünya çapında parola paylaşımlı ödeme yükseltme planlarını başlatırsa, yılda 1,6 milyar dolarlık küresel gelir elde edebilir.

Netflix ve Microsoft'tan ücretli abonelik sistemi için yeni ortaklık

 

1 milyar saat izlenen Stranger Things de Netflix’i kurtaramıyor

 

Netflix’te yüzde 70'lik değer kaybı