Geçtiğimiz aylarda Türkiye’de PIN korumalı içerikler gibi yeni özellikler sunarak ebeveyn denetimini artıran Netflix, şimdi de benzer özellikleri dünya genelindeki kullanıcılar için sunuyor. Türkiye'de de kullanılacak olacak bu özelliklerle ebeveynlerin, çocukları için en doğru içeriği bulmasına yardımcı olunacak.

Dijital yayın devinin, karantina döneminde getirdiği bu özellikler, milyonlarca çocuğun psikolojisini olumsuz yönde etkileyecek içeriklere yanlışlıkla erişmesini önleyecek. 

Netflix’ten ebeveyn denetimini artıracak yeni özellikler:

Üyelerden gelen geri bildirimleri dikkatle inceleyen Netflix, bu kapsamda çok istenen özelliklerden olan bireysel profillere PIN koruması özelliğini platforma ekledi. Bununla birlikte ebeveynler artık çocuklarına uygun olmadığını düşündüğü içerikleri filtreleyebilecek ve ‘Oynatmaya Devam Et’ seçeneğini devre dışı bırakabilecek. Böylece bir içerik sona erdiğinde birkaç saniye sonra diğer içerik otomatik olarak başlamamış olacak. Şirket tarafından paylaşılan blog yazısında platformun yeni özelliklerinden şu şekilde bahsedildi:

-Çocukların kullanmasını önlemek için bireysel profillere PIN koruması tanımlayabilirsiniz.

-Yaşlarına uygun olmayan içerikleri filtreleyerek çocukların Netflix deneyimini özelleştirebilirsiniz.

-Herhangi bir dizi veya filmi kaldırmak için filtre kullanabilirsiniz. Bu filtre kullanıldığında engellenen içerikler o profilde görünmez.

-Hesap ayarları içerisindeki ‘Profil ve Ebeveyn Kontrolleri’ bölümünü kullanarak her profilin ayarlarını kolayca inceleyebilir; çocuklarının onlar için oluşturulan profilde neler izlediklerini görebilir ve çocuk profillerinde bölümlerin otomatik oynatma özelliğini kapatabilirsiniz.