Netflix, daha ucuz olması beklenen reklamlı abonelik paketleri için çalışmaları hızlandırdı.

Üstelik bu paketler için bugün yeni bir ortaklığa imza atıldı. Netflix’in bu yeni ortaklığı için seçtiği firma ise Microsoft oldu.

Son dönemlerde daha fazla içerik çıkarmaya odaklanan ve artan harcamalara bağlı olarak abonelik paketlerinde zam yapmak durumunda kalan Netflix, ABD ve Kanada'da zamlar nedeniyle 600 binden fazla abone kaybetmişti. Bunun üzerine; Netflix CEO'su Reed Hastings, Nisan ayında daha uygun fiyatlı izleme deneyimi sunacak olan bir reklamlı abonelik paketine sıcak baktıklarını dile getirmişti. Reklamlı abonelik paketinin, gelecek 2 yıl içerisinde platformda kullanıma sunulmayacağının da altı çizilmişti.

Yaşanan gelişmeler sonrası; Netflix, üzerinde çalıştığı reklamlı abonelik paketi için Microsoft ile iş birliği yaptı. Yeni ortaklıkla birlikte Microsoft'un, Netflix reklamlarının tek sunucusu ve satıcısı konumunda olacağı ifade edildi. Bununla birlikte Microsoft'un, Netflix üyeleri için daha güçlü gizlilik korumaları ve güvenlik katmanı sunmaya hazırlandığının da altı çizildi.

Netflix CEO'su, uzun bir süredir reklamlara karşıydı

Öte yandan; Netflix'in, uzun bir süredir abonelik sistemiyle reklamsız izleme deneyimi sunduğu ve CEO Hastings'in reklamlara karşı olumsuz bir yaklaşım sergilediği de biliniyordu. Nisan ayındaki açıklama ise bu yaklaşımın tam tersine işaret etmişti. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Netflix CEO'su, reklamlara karşı olduğu kadar tüketici seçiminin de yanında olduğunu ve müşterilere daha uygun fiyatlı bir seçenek sunmanın mantıklı olduğunu dile getirmişti.

Paketin olası fiyatına ilişkin ise herhangi bir açıklama yapılmamıştı. Hulu, HBO ve Disney+'ın da kendi reklamlı abonelik paketlerini kullanıma sunduğunu belirten Hastings, "İşe yaradığına dair çok fazla şüphemiz olduğunu sanmıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

1 milyar saat izlenen Stranger Things de Netflix’i kurtaramıyor

 

Netflix’te yüzde 70'lik değer kaybı

 

Netflix,150 çalışanını işten çıkardı