Nvidia hem GPU‘ları hem de GPU’larına sağladığı sürücü desteği ile birçok kullanıcının güvenini kazanmış durumda. Eski Nvidia ekran kartları için yeni güncellemeler gelmeye devam ederken, şirketin bazı ekran kartları modellerine sürücü desteğini keseceği ortaya çıktı. Kepler mimarili GPU‘lar sürücü desteği almayacak.

NVİDİA, KEPLER MİMARİLİ GPU'LAR İÇİN SÜRÜCÜ DESTEĞİNİ KESECEK

Nvidia’nın veri merkezi belgelerinde, Kepler mimarili GPU’ların yalnızca bir dönem daha sürücü desteği alacağı ortaya çıktı. Bu belgelere göre birkaç ay içinde GeForce GTX 600 serisi, bazı GTX 700 serisi ve GeForce 800M GPU‘lar için sürücü desteği kesilecek.

Yakında Nvidia, R470 sürücülerini piyasaya sürecek. Bu sürücü bir süre Kepler mimarisine destek verecek. R470 sürücüsünden sonra gelecek olan güncellemeler Kepler mimarili GPU’ları desteklemeyecek. Yine de bu güncellemeden sonra Kepler GPU‘lar rafa kaldırılmayacak.

R470, 3 yıl boyunca LTSB (Uzun Vadeli Destek) verecek. R470 sürücüsünün çekirdek revizyonları, işletim sistemi güncellemeleri ve hata düzeltmeleri için Kepler mimarili GPU’lara destek verecek. Kepler mimarili GPU’lar piyasada en çok kullanılan ekran kartları olarak bulundu.

Steam‘deki donanım anketlerine göre, en popüler Kepler mimarili ekran kartı olan GTX 750 Ti, RTX 3080‘den daha fazla kullanılıyor.

Türkiye'de 'dijital oyun' araştırması

 

WhatsApp'ta yeni tuzak

 

Huawei, Hollanda'da 5G altyapısından çıkarıldı